5/2/12

Η ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Τα συχνά επαναλαμβανόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ) εξακολουθούν να βρίσκουν την Ηλεία κυριολεκτικά ανοχύρωτη. Τον περασμένο Οκτώβρη οι πλημμύρες έπληξαν την πεδινή Ηλεία προκαλώντας τεράστιες καταστροφές κυρίως σε καλλιέργειες. Χθες ήταν η σειρά των κεντρικών διαμερισμάτων του Νομού (Πύργος, Αρχαία Ολυμπία)  που παραδόθηκαν στο έλεος της πλημμύρας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νοσοκομείου τουΠύργου που κυριολεκτικά βούλιαξε μέσα στα νερά και  αχρηστεύθηκε  με αποτέλεσμα να εκκενωθεί και οι άρρωστοι να μεταφερθούν επειγόντως σε άλλα νοσοκομεία εντός ή και εκτός της Περιφέρειας.


Το νοσοκομείο αυτό που στοίχισε δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ, είναι χτισμένο κυριολεκτικά σε ένα γούπατο ,αλλά η εμμονή των τοπικών και κομματικών παραγόντων και συντεχνιών επέβαλε να χωροθετηθεί σε αυτή την απολύτως ακατάλληλη θέση. Να λοιπον που ήρθε η στιγμή για να αποδειχθεί το σκάνδαλο. Αλλά ποιος να λογοδοτήσει για την τεράστια οικονομική ζημιά; Ποιός να πληρώσει για αυτό το έγκλημα;

Πόσο καιρό ακόμη η Ηλεία θα πληρώνει την ανευθυνότητα και την απρονοησία των πολιτικών (αλλά και πολλών πολιτών) και υπηρεσιακών παραγόντων της; Με τις πυρκαγιές του 2007 που κατάκαψαν τη μισή Ηλεία, με μπαζωμένα και καταπατημένα ρέματα και ποτάμια, με βουλωμένα φρεάτια από σκουπίδια, με κοντόφθαλμες συντεχνιακές και πελατειακές αντιλήψεις που συντηρούν ένα σαθρό σύστημα που το παρασύρει η πρώτη πλημμύρα;

1 σχόλιο:

Aποφράξεις είπε...

Η Ηλεία όπως και όλες οι περιοχές στην Ελλάδα είναι στο έλεος της παραπληροφόρησης και του ρουσφετιού. Όταν πάψουμε να κοιτάμε μόνο το συμφέρον μας και βγάλουμε τις τσίμπλες από τα μάτια, ούτε πλημμύρες θα έχουμε, ούτε φραγμένα φρεάτια, ούτε φωτιές...ούτε τίποτα.