2/12/15

'Εκθεση φωτογραφίας στο ΚΑΠΗ ΛΕΧΑΙΝΩΝ από τον Πατρινό Φωτογράφο Λάμπρο Λογοθέτη με θέμα “Οικομουσείο περιαστικής περιοχής Πατρών”

Εκθεση φωτογραφιας στο ΚΑΠΗ ΛΕΧΑΙΝΩΝ από τον Πατρινο Φωτογραφο
Λαμπρο Λογοθετη με θεμα “Οικομουσείο περιαστικής περιοχής Πατρών”
Η εκθεση θα λειτουργησει Σαββατο, Κυριακη και Δευτερα 5 , 6 και 7 Δεκεμβριου από τις 10 το πρωι μεχρι τις 8 το βραδυ
Η επίσημη παρουσίαση θα γινει το Σαββατο 5 Δεκεμβριου στις 7 το απόγευμα
“Οικομουσείο περιαστικής περιοχής Πατρών”
Με τη συμμετοχή 23 φορέων, συλλόγων και τοπικών επιχειρήσεων παραδοσιακών προϊόντων δημιουργήθηκε το “Οικομουσείο περιαστικής περιοχής Πατρών”, ένα δίκτυο “διαδρομών” μέσα από το οποίο η τοπική κοινωνία θα αναδείξει μια άλλη ταυτότητα για τη περιοχή και ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τη φύση, το τοπίο, την πολιτιστική ταυτότητα και κληρονομιά της περιοχής καθώς και τα τοπικά προϊόντα.
Η δημιουργία του “Οικομουσείου περιαστικής περιοχής Πατρών” πραγματοποιήθηκε με το συντονισμό της ΑΔΕΠ Α.Ε. στο πλαίσιο του έργου Διασυνοριακής Συνεργασίας JOYWELCULT , ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2006-2013.
Η έννοια των Οικομουσείων έχει μεγάλη διάδοση τα τελευταία χρόνια και αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών. Το Οικομουσείο δεν είναι ένα κτίριο, αλλά μια συνένωση φορέων και παραδοσιακών επιχειρήσεων που έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν και να αναδείξουν την ταυτότητά τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Η δημιουργία του «Οικομουσείου περιαστικής περιοχής Πατρών» έχει διπλή στόχευση:
1. Την αφύπνιση των τοπικών αισθημάτων των πολιτών και των φορέων σχετικά με οτιδήποτε χαρακτηρίζει διαχρονικά τη περιοχή μας και
2. Τη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών μέσα από προβολή του φυσικού περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τοπικών οικονομικών πόρων Λάμπρος Λογοθέτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: