9/12/14

ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ- ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Σε τραγική κατάσταση πλήρους κατάρρευσης είναι από χρόνια τα κτίρια του ΟΣΕ στα Λεχαινά. Εκτός από το καφενείο του Σταθμού, το οποίο έχει νοικιάσει και συντηρεί με δικά του έξοδα ιδιώτης επιχειρηματίας, όλα τά άλλα βρίσκονται στο έλεος των καιρών και των ..ανθρώπων.
 Στέγες ετοιμόρροπες, παράθυρα και πόρτες σπασμένα, δωμάτια χώροι συνάθροισης ναρκομανών...
Μια περιοχή που άλλοτε έσφυζε από ζωή και κίνηση, μετά το κλείσιμο της σιδηροδρομικής  γραμμής, υφίσταται τις συνέπειες της  εγκατάλειψης και της καταστροφής.
Ο ΟΣΕ έχει αφήσει αυτά τα κτίρια στην τύχη τους. Οπως πληροφορούμαστε όμως, δεν θα είχε αντίρρηση να τα νοικιάσει. σε οποιονδήποτε θα αναλάβει να τα συντηρήσει. Κι αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον τοπικό Δήμο.
Η ΕΠΟΠ, λοιπόν, απευθύνεται σήμερα δημοσίως στον Δήμο και ζητεί την άμεση παρέμβασή του για τη διάσωση και αξιοποίηση των κτιρίων του ΟΣΕ στα Λεχαινά. 
Τα κτίρια του ΟΣΕ είναι μνημεία της αρχιτεκτονικής και της τοπικής ιστορίας και  γι αυτούς τους λόγους έχουν χαρακτηρισθεί διατηρητέα από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Με την παρέμβαση του Δήμου μπορούν να συντηρηθούν και να χρησιμεύσουν για την κάλυψη πολλών αναγκών  που έχει ο Δήμοςγια τη στέγαση υπηρεσιών και συλλόγων .
Η ανακαίνιση και λειτουργία των κτιρίων του ΟΣΕ  σε συνδυασμό με το διπλανό  κτίριο του ΑΣΟ θα αποτελέσουν ένα ενιαίο Πολιτιστικό Πάρκο που θα γίνει πόλος αισθητικής αναβάθμισης και οικονομικής ανάπτυξης όλης της περιοχής.
Η ΕΠΟΠ καταθέτει σήμερα δημοσίως την πρότασή της και καλεί τον Δήμο να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: