17/12/14

ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΦΙΑΞΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ...


Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του οικισμού Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών για τη  δυσοσμία από εργοστάσιο επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων


simvoul adravidasΤο θέμα που κυριάρχησε στο χθεσινό Δ.Σ. του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ,τέθηκε από τους κατοίκους του οικισμού Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών και έχει να κάνει με μια εταιρία επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων που εδρεύει στα Λεχαινά.
Η εταιρία διατηρεί εργοστάσιο επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων  κοντά στην κατοικημένη περιοχή , το οποίο επεξεργάζεται τα ζωικά απόβλητα των σφαγείων και τα μετατρέπει σε τροφές για ζώα .
Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως υποφέρουν από την  έντονη δυσοσμία που δημιουργείται καθημερινά , η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται τόσο έντονη ,δημιουργώντας αποπνικτική  ατμόσφαιρα .
Εξέφρασαν δε και τους φόβους τους για απειλή της υγείας τους από πιθανούς διαχεόμενους μικροοργανισμούς στην ατμόσφαιρα.
Με απόφαση του Δ.Σ του Δήμου συστήθηκε επιτροπή , η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα προβαίνοντας στις  απαιτούμενες ενέργειες.
Η επιτροπή αποτελείται από : τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ν.Μοραντ ,τους Αντιδημάρχους Α. Μίγκο ,Α. Μυλωνόπουλο, από τους Δημοτικούς Συμβούλους Δ.Μάλλιαρη ,Ι.Λέντζα , Δ. Λευκαδίτη και από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου του οικισμού κ. Α. Χαραλαμπόπουλο.

(Από το Αμαλιάδα νιους)

Δεν υπάρχουν σχόλια: