12/1/10

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΛΟΥΡΜΠΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Λεχαινά 12/1/2010

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε εξαιτίας της συγγραφής του βιβλίου Κ. Λούρμπα «Ο δήμος Μυρτουντίων και τα Λεχαινά», που εκδόθηκε με δαπάνη του Δήμου Λεχαινών και επειδή έχουν υπάρξει και ανυπόστατα σχόλια ότι «βοήθησα» τον εν λόγω συγγραφέα, θεωρώ υποχρέωσή μου να διευκρινίσω δημόσια τα εξής:
Εκτός της παροχής κάποιων στοιχείων από το αρχείο του τέως Δήμου Μυρτουντίων και Δήμου Λεχαινών (πρακτικά συμβουλίων, παλιά δημοτολόγια και ληξιαρχικά στοιχεία), που όφειλα ως προϊστάμενος του δήμου να παραδώσω, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ουδέποτε εξέφρασα αξιολογικές κρίσεις για πρόσωπα ή γεγονότα του τόπου και δεν ανήκε στην αρμοδιότητά μου να το πράξω.
Άλλωστε, δεν ήταν δυνατό να έχει το βιβλίο αυτό κάποια ιδεολογική σχέση μαζί μου, αφού όπως διαπιστώθηκε διακρίνεται για τον αντιδραστικό χαρακτήρα του, καθόσον συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης του κύρους του ιστορικού 3ου τάγματος, του ένδοξου 12ου Συν/τος του ΕΛΑΣ.
Πρωτίστως όμως, θεωρώ ότι μειώνεται και δυσφημείται ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ΔΣΕ Πελοποννήσου, που σήμερα αναγνωρίζεται ως ηρωικός και υπήρξε σε διεθνές επίπεδο πρωτοπόρος, γνήσιος αντιϊμπεριαλιστικός αγώνας, εναντίον της βαρβαρότητας και του επεκτατισμού των ΗΠΑ, πριν από τα απελευθερωτικά κινήματα στην Κούβα και στο Βιετνάμ που επακολούθησαν.
Άγγελος Ευθ. Αγγελόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

SUGCARHTHRIA STON A. AGGELOPOULO GIA THN QESH POU PAIRNEI GIA THN {ALOURMPA } KAI KALO EINAI KAI OI ALLOI POU ANAFERONTAI OTI SUNERGASTHKAN STO SUGKEKRIMENO BIBLIO KALO EINAI NA DIACWRISOUN TH QESH TOUS DHMOSIA.

Ανώνυμος είπε...

GIATI H ANTIPOLITEYSH TOY DHMOY LEHAINON KAI SIGEKRIMENA O KYRIOS MIGOS KALIPTOYN THN YPOPTH STASH TOY KYRIOY KEKATOY STO THEMA TOY VIVLIOY KAI DEN TON KATAGELOYN DHMOSIA??