14/5/08

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΦΟΛΟΗΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS


ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟ!!!




Σε απόσταση 25 χλμ από την Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται το οροπέδιο της Φολόης, το οποίο διαρρέεται ανατολικά από τον Ερύμανθο και νοτιοδυτικά από το ποταμό Λάδωνα, καλύπτοντας μια έκταση 125,800 στρεμμάτων, η οποία ανήκει στο Ελληνικό Κράτος.
Κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι το εκτεταμένο δάσος δρυ το οποίο καταλαμβάνει έκταση 40,000 στρεμμάτων και είναι πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα.

Ολόκληρο το δασικό οικοσύστημα του οροπεδίου της Φολόης έχει περιληφθεί στο δίκτυο των σημαντικών βιοτόπων της χώρας μας και η μεγαλύτερη έκταση του έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη από το οικολογικό δίκτυο «Natura 2000». Επίσης με την υπ'αριθμόν 1785/2003 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποχαρακτηρίστηκε από παραγωγικό και χαρακτηρίστηκε προστατευόμενο.

Παρά την απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει ρητά την κοπή δέντρων παρατηρείται έξαρση της παράνομης υλοτομίας με αποτέλεσμα την εξαφάνιση τουλάχιστον 700 δέντρων ετησίως.
Έχοντας ήδη απευθυνθεί στους τοπικούς παράγοντες και αρμόδιους φορείς και μη βλέποντας τίποτα άλλο πέρα από την αδιαφορία αυτών και ανοχή ως προς την παρανομία, ζητάμε την βοήθεια σας.
Δεν θέλουμε τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ διαφορετικά κινδυνεύει η υπόσταση του δάσους.
Το δάσος την Φολόης είναι το μοναδικό στο νομό Ηλείας που διασώθηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νομό το καλοκαίρι, για να μην πούμε από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στη χώρα μας.
Το κράτος μίλησε για ασύμμετρη απειλή τον Αύγουστο το 2007. Εδώ μιλάμε για συγκεκριμένη επίθεση από παράνομούς υλοτόμους και αδιάφορους τοπικούς παράγοντες. Ως πότε το κράτος θα αδιαφορεί?
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας,
Ισμήνη Λαμπροπούλου
Γιώργος Κοντογιάννης
Τηλ. 697 8 003558

Δεν υπάρχουν σχόλια: