27/1/12Ανάγκη έρευνας και εξηγήσεων
Νέος θάνατος στο Ίδρυμα  Χρονίων παθήσεων των Λεχαινών

  H καταγραφή ενός ακόμη θανάτου, ενός 36άχρονου τρόφιμου, στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων των Λεχαινών (πρώην ΚΕΠΕΠ), έρχεται να μας υπενθυμίσει την ανάγκη ουσιαστικής αναβάθμισης της Δημόσιας αυτής Μονάδας Υγείας.
 Σημειώνουμε με ανησυχία τις πληροφορίες για μη διεξαγωγή νεκροψίας στον εκλιπόντα και θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξουν επαρκείς διευκρινίσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ίδρυμα αυτό, υπό την παλαιότερη ονομασία του, είχε προκαλέσει πανελλήνια απογοήτευση και ανησυχία σε σχέση με το επίπεδο περίθαλψης που παρεχόταν στα παιδιά με νοητική καθυστέρηση που φιλοξενούνταν εκεί, όσον αφορά τεκμηριωμένες καταγγελίες για συστηματική καθήλωση παιδιών με ιμάντες, χρόνιες ελλείψεις ειδικού προσωπικού και διορισμούς ακαταλλήλων προσώπων στην διοίκηση.
Θεωρούμε αναγκαίο, η Περιφερειακή Διοίκηση Υγείας Δυτικής Ελλάδας, πέραν της έρευνας που οφείλει για το λυπηρό πρόσφατο περιστατικό, να δώσει σαφή εικόνα της όλης κατάστασης στο ίδρυμα αυτό όσον αφορά τον αριθμό των τροφίμων, την αριθμητική επάρκεια και την κατανομή του προσωπικού σε ειδικότητες, το γενικότερο επίπεδο της παρεχόμενης περίθαλψης.
Σε μια εποχή που η δημόσια υγεία δέχεται συνεχή πλήγματα και οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους την περίθαλψή τους, η πλήρης διασφάλιση της αξιοπρεπούς περίθαλψης συνανθρώπων μας με χρόνια σοβαρά προβλήματα είναι ζήτημα στοιχειώδους ανθρωπιάς και δεν επιτρέπεται να υφίσταται σε καμιά περίπτωση εκπτώσεις.
Αναμένουμε άμεση και πλήρη ευαισθητοποίηση και απαντήσεις από τον  Περιφερειακό Διοικητή Υγείας κ. Κατσικόπουλο.ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Πολιτική Κίνηση Ηλείας
Πύργος, 27 Ιανουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: