7/12/11

OI ΠΥΡΚΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ GOLF!

Ντοκιμαντέρ με τίτλο Golfland και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις οργανωμένες προσπάθειες πολιτικών και οικονομικών παραγόντων για την κατασκευή γκολφ και στην Ηλεία, παρουσιάστηκε το Σάββατο το βράδυ στο ΚΑΦΕ – ΟΣΕ στα Λεχαινά από την Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα.
Το ντοκιμαντέρ γύρισε χωρίς καμία χορηγία ή οικονομική υποστήριξη η συγγραφέας και πανεπιστημιακός Νέλλη Ψαρρού, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση και τόνισε ότι κανένα κανάλι δεν αποδέχεται την προβολή του ντοκιμαντέρ. Όπως φάνηκε η κατασκευή γκολφ, έχει σοβαρές περιβαλλοντικές και οικονομικές παρενέργειες για τις τοπικές κοινωνίες, ενώ στοχεύει και στον έλεγχο μεγάλων εκτάσεων γης για δεκαετίες, που έχει να κάνει με τον έλεγχο της παραγωγής τροφίμων. Η κ. Ψαρρού μιλώντας στο IONION FM, ανέλυσε τις παρενέργειες από το γήπεδο γκολφ στην Μεσσηνία, στην περιοχή ΠΟΤΑ, ενώ τόνισε τις αρνητικές επιπτώσεις στη μοναδική αφρικανική ποικιλία χαμαιλέοντα που ζει στην περιοχή. Αναφερόμενη στο συσχετισμό πυρκαγιών στην Ηλεία το 2007 και εφόδου μεγαλοεπενδυτών, δήλωσε ότι η καταστροφή δεν ήταν σύμπτωση. Το περιβάλλον στο κομμάτι της Δυτικής Πελοποννήσου ήταν πρόβλημα για τους επενδυτές και οι πυρκαγιές δεν ξέσπασαν τυχαία. Απόδειξη το τεταμένο ενδιαφέρον των επενδυτών, που υποτίθεται προσέβλεπαν στο φυσικό κάλλος της Ηλείας ακόμα και μετά τις φωτιές. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.golfland.gr και στο βιβλίο της Νέλλης Ψαρρού «Ταξίδι στην Σαμοθράκη».
ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΝΕΛΛΗΣ ΨΑΡΡΟΥ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM http://ionionfm.gr/player.php?clipid=40195&Narea=ΗΛΕΙΑ,&Mid=17&sub1=1&Sid=&sub2=

Δεν υπάρχουν σχόλια: