6/4/11Δασικοί χάρτες: Στην Ηλεία η επόμενη ανάρτηση
Ένας από τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν χθες από το ΥΠΕΚΑ.

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να γίνει η ανάρτηση των πρώτων δασικών χαρτών στην Ηλεία, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Χθες αναρτήθηκαν οι πρώτοι δασικοί χάρτες στην Αττική, όπου ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Θάνος Μωραΐτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κράτους εκπονούνται δασικοί χάρτες.

«Κάνουμε το ξεκίνημα για την υλοποίηση του πιο σημαντικού, του μεγαλύτερου από τα μεγάλα έργα της δασικής πολιτικής. Ένα έργο το οποίο το ελληνικό κράτος άργησε 180 χρόνια γιατί ήθελε να το αργήσει. Γιατί δεν έβαλε ποτέ τέλος σε αυτό το οποίο πολύ χαρακτηριστικά έχει επικρατήσει στην Ελληνική κοινωνία ως ‘όλα απαγορεύονται και όλα επιτρέπονται’», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης, προσθέτοντας:

«Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, δεν θα υπολογίσουμε πολιτικό κόστος. Αποτελεί αναγκαιότητα για τη χώρα, για το περιβάλλον, για τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας, για τη διασφάλιση του Έλληνα πολίτη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του ΥΠΕΚΑ, οι πρώτοι δασικοί χάρτες στην Ηλεία θα αφορούν την περιοχή των Λεχαινών, της Αρετής, της Μανωλάδας και της Νέας Μανωλάδας. Η εταιρία «Κτηματολόγιο Α.Ε.» θα αναλάβει την εκπόνηση των δασικών αυτών χαρτών με τελευταίο έτος ανάθεσης μελετών κτηματογράφησης το 2016. Μέχρι το 2020 εκτιμάται ότι όλη η χώρα θα έχει ένα πλήρες δασολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: