19/10/10

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Η ιδρυση τον περασμένο Σεπτέμβρη της «Αυτοδιοικητικής Κίνησης Πολιτών» του νέου Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αποτέλεσε κατά γενική παραδοχή το νέο υγιές και ελπιδοφόρο στοιχείο στη διαδικασία που ξεκίνησε εν όψει των εκλογών της 7 Νοεμβρίου.
Για πρώτη ίσως φορά συγκεντρώθηκαν πολίτες από 4 διαφορετικούς Δήμους, διαφορετικής κομματικής προέλευσης ή ένταξης και μέσα από ανοικτές και δημόσιες συνεδριάσεις συνομίλησαν, αντάλλαξαν απόψεις και πήραν αποφάσεις για το μέλλον του νέου Δήμου που διαμορφώνεται μετά την πρόσφατη διοικητική μεταρρύθμιση.
Βασικοί άξονες της Κίνησης αυτής, ορίσθηκαν εξαρχής η αυτονομία της έναντι κάθε εξάρτησης, η ελεύθερη διαβούλευση και η συναινετική λήψη των αποφάσεων, σε αντίθεση με ένα κατεστημένο πλαίσιο που το δεσμεύουν ο κομματισμός, ο ηγεμονισμός των παραγόντων και ο τοπικισμός.
Σε αυτό που όλοι καταστατικά συμφώνησαν, είναι ότι η Κίνηση αυτή πρέπει να έχει μόνιμο χαρακτήρα, να αποτελέσει κυρίως χώρο διαλόγου, μελέτης, προτάσεων και παρεμβάσεων γύρω από τα θέματα και τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που παραμένουν επί δεκαετίες άλυτα. Να αποτελέσει δηλαδή η Κίνηση αυτή τον πυρήνα μιας νέας δημιουργικής αντίληψης για τον νέο Δήμο, που θα ενώνει αντί να διαιρεί, που συνθέτει αντί να αποδομεί, που θα δίνει βήμα στους νέους ανθρώπους και στις φρέσκες ιδέες ,αντί να βαλτώνει και να μιζεριάζει.
Στην πορεία της νέας αυτής Κίνησης , ετέθη το ζήτημα της συμμετοχής της στις εκλογές της 7 Νοεμβρίου. Στο πνεύμα που αναλύσαμε πιο πάνω έγινε προσπάθεια συγκρότησης ανεξάρτητου ψηφοδελτίου που να απηχεί τις αρχές μας. Οσοι συμμετείχαν κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια γι’ αυτό το σκοπό. Ολοι μας θέλαμε ένα ψηφοδέλτιο ενωτικό, αντιπροσωπευτικό και δημιουργικό, με αβίαστη συμμετοχή των υποψηφίων από όλους τους Δήμους. Δυστυχώς η προσπάθειά μας αυτή δεν ευοδώθηκε, ως προς την εκπροσώπηση όλων των Δήμων στο ψηφοδέλτιο .
Κατόπιν αυτού η Κίνησή μας, πιστή στις αρχές της συνύπαρξης και ενωτικής προοπτικής που πρέπει να δημιουργούν τα ψηφοδέλτια, δεν συμμετέχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Συνεχίζει με την ίδια θέληση την πορεία της, με προτεραιότητα τον εμπλουτισμό των μελών της με νέους κυρίως ανθρώπους που θα συμμερίζονται τις ιδρυτικές αρχές και τις προγραμματικές θέσεις της Κίνησης.
Στις προσεχείς συνεδριάσεις της Κίνησης θα ορισθούν ομάδες εργασίας για να μελετήσουν αναλυτικά τα προβλήματα του νέου Δήμου και θα προγραμματισθούν δράσεις και εκδηλώσεις σε ένα διαρκή διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: