11/9/10

ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΑΣΤΩΝ ΕΚΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ

Τα πρόσφατα επεισόδια (συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών, αλλά και ελλήνων), που παρατηρήθηκαν στη Μανολάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηλείας, αναδεικνύουν ένα σοβαρό πρόβλημα που εξακολουθεί να απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Τό πρόβλημα αυτό έχει να κάνει κυρίως με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των χιλιάδων οικονομικών μεταναστών που εργάζονται στην περιοχή της Βουπρασίας και οι οποίες αποτελούν αιτίες έντασης, βίας και εγκληματικότητας.

Η αδυναμία της Πολιτείας να εξασφαλίσει στοιχειώδεις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης (κατοικίας, υγιεινής και εκπαίδευσης ) για τους μετανάστες και τα παιδιά τους παραμένει και αυτό είναι κάτι που πρέπει το συντομότερο να αλλάξει για να μην αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον ανεξέλεγκτες κοινωνικές εντάσεις και καταστάσεις.


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Πολιτική Κίνηση Ηλείας

==================
Το σκίτσο είναι του Γιάννη Καλαϊτζή από την Ελευθεροτυπία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αναρρωτιέμαι: θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα από την - απρόσωπη - πολιτεία; Οι έχοντες την εργοδοσία δε φέρουν ευθύνη για τα χαμηλά ημερομίσθια και την ανασφάλιστη εργασία που έχουν ως επακόλουθο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των συνανθρώπων μας; Τα άτομα που στελεχώνουν τις υπηρεσίες ελέγχου, δε φέρουν ευθύνη; Ο γείτονας που γνωρίζει και σιωπά, δε φέρει καμία ευθύνη;

Πιστεύω ότι αυτό εννοείτε όταν αναφέρεστε στην "πολιτεία". Καλό είναι ωστόσο να το διευκρινήσουμε ώστε να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να ταμπουρώνεται πίσω από έναν απρόσωπο φορέα.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, η ευθύνη είναι συλλογική κι ατομική.

Ευχαριστούμε για τα θέματα που θίγετε.