4/9/10

ΚΟΤΥΧΙ: Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου το Κοτύχι θυμίζει πεδίο μάχης. Ο ανύποπτος επισκέπτης, ιδίως τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες, που θα θελήσει να απολαύσει το φυσικό περιβάλλον της λιμνοθάλασσας , γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μιας απίστευτης σφαγής πουλιών, που οργανώνουν οι λαθροκυνηγοί της περιοχής με τις περιβόητες «κλεισιές».
Οι επαναληπτικές καραμπίνες σκορπίζουν τον όλεθρο σε οτιδήποτε πετάει στη λιμνοθάλασσα. Και όλα αυτά παρά τη ρητή απαγόρευση του κυνηγιού σ΄αυτή την προστατευόμενη περιοχή, δηλαδή την Α΄ ζώνη του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς.
Φυσικά όλοι οι αρμόδιοι είναι απόντες ! Και το δασαρχείοκαι ο Φορέας Διαχείρισης και η θηροφυλακή. Άλλωστε αυτό πράττουν όλα αυτά τα χρόνια αφήνοντας τους λαθροκυνηγούς ασύδοτους και το Κοτύχι ξέφραγο αμπέλι. Γιατί ο ανύποπτος επισκέπτης του υγροβιότοπου έχει και πολλά άλλα θλιβερά να αντικρύσει στην περιήγησή του. Θα τον υποδεχθούν αμέτρητα πλαστικά ,μπουκάλια κλπ που δίνουν την εντύπωση ενός απέραντου σκουπιδότοπου, κατεστραμμένες από τις αμμοληψίες και τα τροχοφόρα αμμοθίνες όπου τα κρινάκια της άμμου προσπαθούν απεγνωσμένα να επιβιώσουν. Και όλα αυτά σε έναν προστατευόμενο υγροβιότοπο μέσα στον οποίο χύνονται τα μισά αποστραγγίδια του αρδευτικού δικτύου του φράγματος Πηνειού, μαζί με βοθρολύματα και τα σκουπίδια του Καλλικρατικού μας Δήμου.
Ασφαλώς οι υποψήφιοι δήμαρχοι του νέου Δήμου καλό θα είναι να ξεκινήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία από το Κοτύχι:
Μαζεύοντας τα σκουπίδια και βάζοντας φραγμό στη σφαγή και την ασυδοσία.

-----------------
ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΠ

Η ανακοίνωση της ΕΠΟΠ για τη σφαγή των πουλιών στο Κοτύχι ιδίως μετά την πανελλήνια δημοσιότητα που πήρε το θεμα από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου στην σημερινή  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Ενδιαφέρον έδειξαν και επικοινώνησαν μέχρι στιγμής με τον εκπρόσωπο της ΕΠΟΠ Διονύση Κράγκαρη, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου Στροφυλιάς κ.Καραβάς και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ενώ το θέμα πρόβαλαν μέσα από συνεντεύξεις και ρεπορτάζ η τηλεόραση του ΣΚΑΙ,η ΕΡΤ και ο Ρ/Σ στο Κόκκινο.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για το παραπάνω θέμα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: