3/8/10

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΧΑΔΑ ΛΕΧΑΙΝΩΝ-ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον ΧΑΔΑ του Δήμου Λεχαινών, από την ΕΠΟΠ παρατηρούνται τα εξής:

1/ Με την απόφαση της παρασμένης Δευτέρας του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή των Λεχαινών ανέκρουσε πρύμναν, εγκατέλειψε τους μικρομεγαλισμούς περί χωματερής του Καλλικρατικού Δήμου και προσγειώθηκε στην ζοφερή πραγματικότητα. Η ώρα συνεδρίασης του ΔΣ (9η πρωινή) δείχνει το ενδιαφέρον της για την ενημέρωση των δημοτών. Δυστυχώς όμως γι αυτήν, η ΕΠΟΠ ήταν εκεί και έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση: ο ΧΑΔΑ των Λεχαινών πρέπει να κλείσει ,είναι ο πρώτος που έπρεπε να κλείσει για έναν και μοναδικό λόγο: είναι δίπλα στο Κοτύχι και τα αποστραγγίδια του φθάνουν εν ριπή οφθαλμού με την πρώτη νεροποντή από τον γειτονικό χείμαρρο στην προστατευόμενη λιμνοθάλασσα.!!

2/ Αραγε γιατί η αρμόδια επιτροπή που επέλεξε τον ΧΑΔΑ των Λεχαινών μεταξύ των 3, απέφυγε να εξετάσει το γεγονός ότι αυτός ο ΧΑΔΑ είναι δίπλα στο Κοτύχι; Οτι το Κοτύχι είναι Εθνικό Πάρκο, Ραμσάρ και Νατούρα; Ακόμη και ότι βρίσκεται δίπλα στην Εθνική Οδό το εξέλαβε ως πλεονέκτημα άνετης πρόσβασης των απορριμμματοφόρων και όχι ως δυσφημηστικό γεγονός για τους διερχόμενους τουρίστες κλπ. Είναι να θαυμάζει την περιβαλλοντική και επιστημονική επάρκεια αυτών των ανθρώπων. Ασφαλώς πρέπει να προταθούν για βραβείο.

3/Τα παραπάνω ισχύουν και για τους; εκπροσώπους του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Και αυτοί προφανώς δεν έχουν ακούσει τίποτα περί Κοτυχίου, Εθνικού Πάρκου, Ραμσάρ και Νατούρα. Την Τριανταφυλλιά όμως την έχουν σημαία. Χαλάλι τους.

4/ Η ΕΠΟΠ και η τοπική κοινωνία την οποία οι παραπάνω αρμόδιοι, δήμαρχοι, νομάρχης και περιφερειάρχης μετά των υπαλλήλων τους φαίνεται ότι αγνοούν επιμελώς, έχουν μία και σταθερή απόφαση: Ο ΧΑΔΑ των Λεχαινών πρέπει να κλείσει για να σταματήσει ένα έγκλημα   που συντελείταιε πί μία 10ετία εις βάρος του Κοτυχίου ,της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Ολοι αυτοί είχαν μιά δεκαετία για να προωθήσουν λύσεις, αλλά δεν το έπραξαν. Τουλάχιστον όμως ας συναισθανθούν τις ευθύνες τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: