23/7/10

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ Δ.Δ. ΑΡΕΤΗΣ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΧΑΔΑ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 22/7 συγκέντρωση πολιτών στο δημοτικό διαμέρισμα Αρετής του Δήμου Λεχαινών για το θέμα του ΧΑΔΑ με μεγάλη συμμετοχή. Υστερα από διεξοδικό διάλογο αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Πολιτών με αίτημα το οριστικό κλείσιμο και την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ του Δήμου Λεχαινών στη θέση Δροσελή. Στο τέλος εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα που υπέγρψαν οι παριστάμενοι. Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται.


ΨΗΦΙΣΜΑ


Εμείς. Πολίτες της Ηλείας και δημότες των Δήμων του Ηλειακού κάμπου που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010 στο δημοτικό διαμέρισμα Αρετής του Δήμου Λεχαινών ,αποφασίζουμε τα παρακάτω:

1/ Συγκροτούμε Επιτροπή Πολιτών, ανοικτή σε κάθε ευαίσθητο άνθρωπο και ενεργό πολίτη για το οριστικό κλείσιμο και την πλήρη αποκατάσταση του ΧΑΔΑ (Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων ) του Δήμου Λεχαινών, που λειτουργεί παράνομα και εις βάρος της δημόσιας υγείας των κατοίκων της περιοχής και του περιβάλλοντος, ειδικότερα δε εις βάρος της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου, του προστατευόμενου από τη σύμβαση RAMSAR οικοσυστήματος και του εκεί ιχθυοτροφείου, στο οποίο καταλήγουν όλα τα αποστραγγίδια των σκουπιδιών μέσω του διπλανού στη χωματερή χειμάρρου.

2/Θεωρούμε την απόφαση του Νομάρχη Ηλείας να επιλέξει τον ΧΑΔΑ του Δήμου Λεχαινών κατάλληλο να δεχθεί το σύνολο των απορριμμάτων των 7 Δήμων του Ηλειακού Κάμπου , πράξη παράνομη και ζητούμε για τους
παραπάνω λόγους την άμεση ανάκλησή της. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας προσφεύγοντας ενώπιον κάθε αρμόδιας πολιτικής, διοικητικής και δικαστικής αρχής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και λαμβάνοντας όλα τα νόμιμα μέτρα για τη ματαίωση του επιχειρούμενου εις βάρος του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου- Στροφυλιάς μέτρα.

3/Θεωρούμε ότι η μη επίλυση του σοβαρού θέματος της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων στο Νομό μας βαρύνει αποκλειστικά τους υπεύθυνους που χειρίστηκαν το θέμα την τελευταία 20ετία/ Υπουργούς, Περιφερειάρχες, Νομάρχες και Δημάρχους και σε αυτούς πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να καταλογισθούν τα απειλούμενα βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα.

4/Καλούμε όλους τους δημότες και τους πολίτες της περιοχής, τις οικολογικές οργανώσεις, τα κόμματα, τους βουλευτές, τους εκπροσώπους της Τ.Α., τις δικαστικές αρχές και τα ΜΜΕ να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας, που αποσκοπεί στην προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας.

(ακολουθούν υπογραφές πολιτών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: