23/6/10

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΑΔΑ
ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Η "Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον", κατέθεσε σήμερα 22/6 /10 στο δημοτικό συμβούλιο Λεχαινών την ακόλουθη επιστολή:
ΠΡΟΣ
Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
Εν όψει του υποχρεωτικού κλεισίματος των ΧΑΔΑ όλων των Δήμων που έχει ορισθεί για την 16 Ιουλίου τρέχοντος έτους και την εν συνεχεία επιβολή προστίμων ύψους 36000 ευρώ ημερησίως για κάθε λειτουργούντα ΧΑΔΑ από την Ευρωπαϊκή Ένωση , σας καθιστούμε υπεύθυνους για το οριστικό κλείσιμο του ΧΑΔΑ του Δήμου Λεχαινών στη θέση ΔΡΟΣΕΛΗ μέσα στην προθεσμία αυτή. Άλλωστε ο ΧΑΔΑ αυτός που βρίσκεται στα όρια της β΄ ζώνης Κοτυχίου, δίπλα στην Εθνική οδό και με αποστραγγίδια σε λαγκάδι που εκβάλλει στο Κοτύχι, είναι από χρόνια κορεσμένος και θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει και αποκατασταθεί.
Μαζί με τους άλλους Δήμους και τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού ,είχατε την υποχρέωση να βρείτε από χρόνια την πρέπουσα λύση ώστε οι πολίτες των Δήμων να μη κληθούν να πληρώσουν βαριά και αδικαιολόγητα χρηματικά πρόστιμα χωρίς μάλιστα λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Παρά ταύτα ούτε την ανακύκλωση που είχατε εξαγγείλει ξεκινήσατε ,ούτε άλλη σύννομη λύση προτείνετε.
Η ΕΠΟΠ καταλογίζει ευθέως σε όλους τους δημάρχους του Νομού βαριά και ασύγγνωστη αμέλεια και τους καθιστά υπόλογους για όσα πρόστιμα θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες. Για κάθε παρανόμως λειτουργούντα ΧΑΔΑ τα πρόστιμα να τα πληρώσουν οι δήμαρχοι και όχι οι δημότες. Μόνο τότε θα συναισθανθούν τις τεράστιες υποχρεώσεις και ευθύνες τους απέναντι στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Για την Δ.Ε. της ΕΠΟΠ
Θανάσης Κεφάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: