13/4/10



Διώκουν τον δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας» Μ. Νοδάρο για την έρευνά του

Ο δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας, Μάκης Νοδάρος, την Πέμπτη 15 Απριλίου, οδηγείται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, διωκόμενος επί της ουσίας για τη δημοσιογραφική του έρευνα. Με ανοιχτή επιστολή, που απευθύνει προς την Ε.Σ.Η.Ε.Α., την Π.Ο.Ε.Σ.Υ., την Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., τους βουλευτές της Ηλείας, τον νομάρχη Ηλείας, τους τοπικούς φορείς, την Τ.Ε.Δ.Κ., τον αστυνομικό διευθυντή και τον εισαγγελέα Πύργου, εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην δίωξή του εξαιτίας της δημοσιογραφικής του έρευνας.
Διαβάστε  ολόκληρη την επιστολή στοhttp://<www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=123694&cid=4
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Οικολόγοι Πράσινοι  ΗΛΕΙΑΣ και  ΑΧΑΪΑΣ συμπαρίστανται στο  δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο

Ø Για τη μήνυση του Δημάρχου Ζαχάρως

Ø Αιτία οι απόψεις που είχε διατυπώσει ο ΜΝ, μετά δολοφονική επίθεση που είχε υποστεί το 2008

Την Πέμπτη, 15 Απριλίου έχει προσδιορισθεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, η δίκη του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου μετά από μήνυση του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, ο οποίος θεώρησε ότι «εμμέσως εθίγη» από απόψεις που εξέφρασε στην ιστοσελίδα του για τους πιθανούς δράστες σοβαρής επίθεσης εναντίον του.

Θυμίζουμε ότι ο Μάκης Νοδάρος δέχθηκε δολοφονική επίθεση στις 23.10.2008 από δύο αγνώστους έξω από το σπίτι του με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά. Μια επίθεση της οποίας οι δράστες δεν έχουν δυστυχώς ακόμη βρεθεί.

Ο συμπολίτης μας Μάκης Νοδάρος είναι γνωστός ως μαχητικός, καλά πληροφορημένος και ενοχλητικός για την εξουσία δημοσιογράφος. Επανειλημμένα έχει ιδιαίτερα αναδείξει θέματα προσβολών κατά του φυσικού περιβάλλοντος. Μηνύσεις προσώπων όπως ο δήμαρχος Ζαχάρως, μόνο να χαλυβδώσουν την μαχητικότητα και την παρρησία τους μπορούν.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Ηλείας και Αχαΐας του εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και τη βεβαιότητα μας για την πανηγυρική του δικαίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: