12/4/10

Ενα ανοιχτό «παράθυρο» στον κόσμο των συγγραφέων

21 προσωπικότητες διεθνούς κύρους μαζί με 130 Έλληνες λογοτέχνες
στην 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
(22 - 25 Απριλίου 2010)

Ονόματα με ηχηρή παρουσία στο εξωτερικό αλλά και σημαντικό έργο στο ενεργητικό τους θα δώσουν την ευκαιρία στους αναγνώστες που θα βρεθούν στη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης να τους συναντήσουν και ν’ ανακαλύψουν τη γοητεία της συγγραφικής τέχνης τους.Μεταξύ αυτών και ο καταγόμενος από την Αμαλιάδα συγγραφέας Πάνος Καρνέζης (Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα)

Έλληνας συγγραφέας που διέπρεψε στο χώρο της λογοτεχνίας μέσω… Αγγλίας. Το πρώτο του βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων "Little Infamies" ("Μικρές ατιμίες"), εκδόθηκε το 2002 από τον εκδοτικό οίκο Jonathan Cape, συγκέντρωσε εξαιρετικές κριτικές, μεταφράστηκε σε οκτώ γλώσσες και μεταγράφηκε στα ελληνικά από τον ίδιο τον συγγραφέα.
Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του: The Convent (εκδ. Λιβάνη - υπό έκδοση), Το πάρτι γενεθλίων (εκδ. Λιβάνη, 2007), Με ορθάνοιχτα μάτια (εκδ. Καστανιώτη, 2004), Ο λαβύρινθος (εκδ. Ελληνικά Γράμματα, 2004), Μικρές ατιμίες (εκδ. Ελληνικά Γράμματα, 2004).
Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα του BBC www.contemporarywriters.com/authors (Panos Karnezis).

Σάββατο 24 Απριλίου 2010
14.00 – 15.00 Παρουσίαση του συγγραφέα Πάνου Καρνέζη
και του υπό έκδοση βιβλίου του «Μοναστήρι» (Εκδ. Λιβάνη, 2010)
Αίθουσα: Στρατής Τσίρκας, Περίπτερο 13, Συντονισμός: Κώστας Β. Μποτόπουλος
Οργάνωση: Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), εκδόσεις Λιβάνης & Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: