7/5/09



Ιερέας κατέστρεψε χελιδονοφωλιές γιατί λέρωναν την εκκλησία!

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Κωμικοτραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στο Βαρθολομιό Ηλείας, με έναν παπά να πηδάει στα παγκάκια της πλατείας και να καταστρέφει με ένα μακρύ κοντάρι τις γεμάτες νεοσσούς χελιδονοφωλιές, που βρίσκονταν στον ναό όπου υπηρετεί.

Ο παπάς επί το έργον στον ναό του Αγίου Ιωάννη
Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στον ναό του Αγίου Ιωάννη, με τη δικαιολογία ότι τα χελιδόνια με την παρουσία τους γέμιζαν με ακαθαρσίες τον περιβάλλοντα χώρο και τους εξωτερικούς τοίχους της εκκλησίας! Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οικολογικών οργανώσεων Ηλείας και Αχαΐας, ΕΠΟΠ και ΟΙΚΙΠΑ αντίστοιχα, αλλά και του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

«Οι φτερωτοί προάγγελοι της άνοιξης αντιμετώπισαν με επιτυχία τις δυσκολίες του πολυήμερου ταξιδιού τους από την Αφρική στην Ελλάδα, αλλά δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την ανθρώπινη βλακεία. Οι μαθητές του Βαρθολομιού πήραν ένα πολύ κακό μάθημα από τον ιερέα τους, ο οποίος, απ' ό,τι φαίνεται, χρειάζεται οικολογική κατήχηση», δήλωσε στην «Ε» ο βιολόγος και μέλος της ΟΙΚΙΠΑ Θωμάς Κουτρούμπας.

«Οι πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν μιλήσει με αγάπη για τα άγρια πλάσματα του Θεού, οι ασκητές είχαν συντρόφους πουλιά, φίδια και αρκούδες. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απελευθέρωσε γερακίνα στην Πάρνηθα σε μια συμβολική κίνηση τον περασμένο Μάιο, ο εφημέριος στο Λεσίνι Μεσολογγίου ξανάφτιαξε τη χαλασμένη φωλιά του πελαργού στο καμπαναριό της εκκλησίας, ο αρχιμανδρίτης από το Στεφανοβίκειο Μεσσηνίας φρόντισε να σταλεί τραυματισμένος πελαργός στην ΑΝΙΜΑ. Νομίζουμε ότι ο ιερέας, εν γνώσει ή εν αγνοία του, παραβαίνει τον νόμο του Θεού», τόνισε στην «Ε» η υπεύθυνη της ΑΝΙΜΑ Μαρία Γανωτή.

«Θα περιμένουμε από τον μητροπολίτη Ηλείας να τοποθετηθεί στο ζήτημα αυτό και να φροντίσει ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το θλιβερό φαινόμενο σε άλλη εκκλησία», δήλωσε στην «Ε» το μέλος της ΕΠΟΠ Διονύσης Κράγκαρης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,7/5/2009

1 σχόλιο:

Raptor7 είπε...

χα χα χα δεινός ακροβάτης όμως ...
πέρα από την πλάκα πρέπει να του γίνουν "συστάσεις" σοβαρές ..