23/4/09

«Στραβοί» στο δουλεμπόριο «ανοιχτομάτηδες» στα ...γκράφιτι

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 23.4.2009

Την ώρα που στη Βουπρασία Ηλείας εξακολουθεί να οργιάζει το σύγχρονο δουλεμπόριο σε βάρος των αλλοδαπών εργατών γης από τους φραουλοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν μετατρέψει την περιοχή σε «απαγορευμένη ζώνη» για τα ΜΜΕ, «δαιμόνια» αστυνομικά όργανα συνέλαβαν χθες δύο δεκαεξάχρονους μαθητές επειδή έκαναν γκράφιτι στους τοίχους του Γυμνασίου της Βάρδας.
Οι δύο μαθητές μετά την κράτησή τους στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή της Εισαγγελίας Αμαλιάδας, αφού πρώτα όμως ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια της Αστυνομίας αλλά και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των παιδιών», δήλωσε στην «Ε» ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Δ. Μπαξεβανάκης. «Ελπίζουμε να ερευνηθεί περαιτέρω αν οι δύο ανήλικοι διακινούσαν παρανόμως αλλοδαπούς εργάτες στα φραουλοχώραφα της περιοχής ή αν συμμετείχαν σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ή σωματεμπορίας», αναφέρει ειρωνικά σε ανακοίνωσή της η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: