28/7/08

ΠΥΛΟΣ: Υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι για τον τουρισμό


Πύλος, βράδυ Σαββάτου 26/7.Στην κεντρική πλατεία, μπροστά στο μνημείο των τριών ναυάρχων της ναυμαχίας του Ναυαρινου, που έσωσε την επανάσταση, οι πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν άλλοι και μιλούσαν και συζητούσαν δημόσια και με σοβαρό αντίλογο για μια άλλη "μάχη" που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στην πανέμορφη αυτή περιοχή της Μεσσηνίας κι έχει σκοπό να εμποδίσει φέρνοντας στα πλαίσια του ελληνικού μέτρου τα φαραονικά και ξενόφερτα τουριστικά έργα της περιβόητης ΠΟΤΑ του Καπετάν Βασίλη.
Το πρόσωπο του τελευταίου είναι περίπου ιερό στην περιοχή και οι σχεδιασμοί του για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής σύμφωνα με τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του έχουν την καθολικότερη αποδοχή σε επίπεδο χώρας, αφού έχουν συναινέσει όλα τα πολιτικά κόμματα της Βουλής και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις.
Εξαίρεση αποτελούσαν λίγοι κάτοικοι που δεν ήθελαν να πουλήσουν τις περιουσίες του και μια ομάδα ενεργών πολιτών, η ΚΙΝΩ που χρόνια τώρα έδινε έναν σκληρό και άνισο αγώνα.
Ετσι η εκδήλωση του Σαββάτου που οργάνωσε το κόμμα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ , ήρθε στην ακατάλληλη στιγμή για να ταράξει τα θολά νερά αυτού του έργου, που παρά τις αντιδράσεις και την προδικαστική απόφαση του ΣτΕ συνεχίζεται ανεμπόδιστα.
Εγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, ακούστηκαν όλες οι υπέρ και κατά απόψεις, έγιναν τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις και το κυριότερο είναι ότι ακούστηκε για πρώτη φορά δημόσια και σε ανοιχτό χώρο μια διαφορετική φωνή, μια διαφορετική άποψη, ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις για τον τουρισμό, λύσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και το ελληνικό μέτρο, στο οποίο όφείλουμε τον πολιτισμό και την αξεπέραστη μοναδικότητα του ελληνικού τοπίου.
Ολοι στο τέλος συμφώνησαν ότι ήταν μια απολυτα επιτυχημένη πρωτοβουλία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και συνεχάρησαν τους οργανωτές για την άψογη οργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: