15/7/08

ΚΟΤΥΧΙ- ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ




Πολλά είναι τα ερωτήματα και οι ανησυχίες που προκαλεί το έργο που εκτελείται τις τελευταίες ημέρες στο Κοτύχι. Ενα έργο "ελεγχόμενης εκτροπής" τριών λαγκαδιών που εκβάλλουν στο Κοτύχι προκαλώντας τα γνωστά δυσάρεστα φαινόμενα ευτροφισμού και προσχώσεων.
Ηδη οι κάτοικοι της γειτονικής Αρετής, αλλά και οι λουόμενοι στην παραλία του Κοτυχίου έχουν ξεσηκωθεί και διαμαρτύρονται θεωρώντας ότι με το έργο αυτό θα καταστραφεί και η θάλασσα που κάνουν τα καλοκαιρινά μπάνια τους.
Δυστυχώς και στο θέμα αυτό δεν υπήρξε η απαιτούμενη ενημέρωση φορέων και κατοίκων και οι ανησυχίες που εκφράζονται είναι βάσιμες.
Εξάλλου διαπιστώθηκε ότι ο εργολάβος που κατασκευάζει το έργο, αδειάζει τα νερά της τάφρου Τ1 στη θάλασσα και μάλιστα τις μεταμεσονύκτιες ώρες για να αποφύγει τις διαμαρτυρίες των λουομένων.
Η ΕΠΟΠ ζητεί1/ άμεση δημόσια ενημέρωση από τους υπευθύνους του έργου (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας) και2/ διακοπή των εργασιών μέχρις ότου διαπιστωθούν οι επιπτώσεις που θα έχει στο θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής, το οποίο εντάσσεται στο δίκτυο NATURA.
Στις φωτογραφίες:1.Η τάφρος στην οποία κατασκευάζεται το έργο γεμάτη νερό που αδειάζεται κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες στη θάλασσα, σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων,2.Δορυφορική εικόνα της λ/θ Κοτυχίου όπου φαίνονται οι τεράστιας κλίμακας προσχώσεις από τα λαγκάδια ιδίως στο βόρειο τμήμα, περιοχής Μανολάδας, 3. Στιγμιότυπο από τις εργασίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: