22/4/08

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ"
Αλληλεγγύη στους αλλοδαπούς εργάτες

Καταγγελία της βίας στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας



Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους αλλοδαπούς εργάτες της περιοχής Νέας Μανωλάδας Ηλείας, που αγωνίζονται αυτές τις ημέρες για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας και ένα αξιοπρεπές μεροκάματο.

Επίσης, καταγγέλλουν και καταδικάζουν τις πράξεις βίας σε βάρος αυτών άλλά και όσων τους συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα τους.

Επιτέλους, ας κατανοήσουν όλοι ότι οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών που ήρθαν στη χώρα μας για μια καλύτερη ζωή, προσβάλλουν και την κοινωνία μας και τον πολιτισμό μας, αποκαλύπτοντας ότι η προστασία στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ελληνική επαρχία είναι ένα κουρελόχαρτο στα χέρια κερδοσκόπων, νεοτσιφλικάδων και ανάλγητων κρατικών και πολιτικών παραγόντων.

Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η βάναυση μεταχείριση και εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργατών και να δοθούν σε αυτούς τα δικαιώματα ίσης νόμιμης αμοιβής και αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Και βέβαια, επισημαίνουμε τις ευθύνες τόσο των μεγαλοπαραγωγών, όσο και των πολιτικών και υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων, που οφείλουν να τις αναλάβουν.

Για τους Οικολόγους Πράσινους οι μετανάστες και οι μετανάστριες αποτελούν πλούτο και όχι απειλή. Προϋπόθεση όμως για να έρθει ο πλούτος αυτός στην επιφάνεια, είναι η αποδοχή της παρουσίας τους και η ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία μας, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά τους στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στην αναζωογόνηση επαγγελμάτων, ολόκληρων περιοχών (αγροτικών και άλλων) αλλά και σχολικών μονάδων, τη στήριξη που έχουν προσφέρει σε ηλικιωμένους και άτομα που έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητη η παραχώρηση «διπλής υπηκοότητας» σε όσους διαμένουν στη χώρα μας για χρόνια αλλά και του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε συνδικαλιστικό, τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα από την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.



Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: