20/4/08

ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΟΛΑΔΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Τα γεγονότα που συμβαίνουν τις τελευτίες ημέρες στη Νέα Μανολάδα είναι και θλιβερά και αναμενόμενα. Η αποκάλυψη των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης χιλιάδων αλλοδαπών εργατών που απασχολούνται σε διάφορες εποχικές αγροτικές εργασίες, έφερε στο προσκήνιο το φοβερό έλλειμμα κοινωνικής οργάνωσης και εφορμογής στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορεί βεβαίως ούτε να συνεχισθεί (άλλωστε ..συμβαίνει επί 15 συνεχή και πλέον έτη), ούτε να αντιμετωπισθεί με τη βία των κάθε είδους και προέλευσης αφεντικών και την ένοχη σιωπή και συγκάλυψη των αρμοδίων, είτε αυτοί λέγονται Δήμος, Νομαρχία ή Κυβέρνηση.
Η βία που ασκήθηκε εις βάρος αλλοδαπών εργατών και όσων πήγαν να τους συμπαρασταθούν, μόνο αποτροπιασμό και οργή μπορεί να προκαλέσει. Ας επικρατήσουν λοιπόν ψυχραιμότερες σκέψεις και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Το συντομότερο πρέπει να βρεθούν λύσεις και στο θέμα των συνθηκών εργασίας και στο θέμα συνθηκών διαβίωσης. Καιρός να δημιουργηθούν οργανωμένοι καταυλισμοί διαμονής των αλλοδαπών εργατών, να ελέγχονται οι συνθήκες εργασίας και ασφάλισής τους.
Στη Βουπρασία αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΤ΄ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !