1/3/08

Μια αληθινή ιστορία


Ο Κρίστοφερ Μακ Κάντλες μετά την αποφοίτηση του το 1999 από το πανεπιστήμιο Emory σταματάει οποιαδήποτε επαφή με την οικογένειά του, χαρίζει τα 24.000 δολάρια, που του είχε για να σπουδάσει, στην Oxfam International και αρχίζει να ταξιδεύει. Μετά από λίγο εγκαταλείπει το αυτοκίνητό του, καίει τα υπόλοιπα χρήματά του και συνεχίζει πεζός. Ο τελευταίος που θα τον δει είναι ο Τζιμ Γκάλιεν κάτοικος Αλάσκας. Είναι αυτός που θα τον πάει με το αυτοκίνητό του στο χιονισμένο Μονοπάτι Stampede στην Αλάσκα τον Απρίλη του 1992. Τα εφόδια του: 8 κιλά ρύζι, μία καραμπίνα 22 χιλιοστών, μία φωτογραφική μηχανή, εξοπλισμό κατασκήνωσης και μερικά βιβλία ένα από τα οποία περιέγραφε τα φυτά της περιοχής που ήταν φαγώσιμα (Tana'ina Plantlore). Δεν πήρε μαζί του ούτε χάρτη ούτε πυξίδα.
Βρέθηκε νεκρός από κυνηγούς ελαφιών στις αρχές του Σεπτέμβρη στο εγκαταλειμμένο λεωφορείο που φαίνεται στη φωτογραφία.
Την ιστορία αυτή περιέγραψε ο Τζον Κρακάουερ στο άρθρο του "Ο θάνατος ενός αθώου" στο περιοδικό "Outside". Το άρθρο έγινε βιβλίο μπεστ σέλερ με τίτλο «Into the wild» και στη συνέχεια η ταινία «Ταξίδι στην άγρια φύση» που παίζεται τώρα στην Ελλάδα με πρωταγωνιστή τον Εμίλ Χιρς (νέο ηθοποιό αλλά όχι άγνωστο) και σκηνοθέτη τον Σον Πεν.
Γύρω στους 100 επισκέπτες, οι περισσότεροι νέοι, κάθε χρόνο κάνουν το ταξίδι στο Healy της Αλάσκας (χωριό 1000 κατοίκων) και από αυτό στο λεωφορείο του Κ.Μ.Κ.

φωτ. 2

Τα στοιχεία για τον Κ.Μ.Κ προέρχονται από την Wikipedia και η φωτ. 1 βρέθηκε στο μη εμφανισμένο φιλμ της φωτογραφικής μηχανής του.
Κριτική για την ταινία από τον ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: