21/2/08

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΠ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΛΛΗΝΙΟ ΚΟΛΠΟ Συζήτηση με τον Δήμαρχο Βαρθολομιού κ. Χρήστο Βρυώνη


Στα πλαίσια του προγράμματος που πραγματοποιεί η "Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον"(ΕΠΟΠ) για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής του Κυλλήνιου Κόλπου,αντιπροωπεία μελών της πραγαματοποίησε την Τετάρτη 20/2 συνάντηση στο Δημαρχείο Βαρθολομιού με τον δήμαρχο της πόλης κ. Χρήστο Βρυώνη.
Στη συνάντηση αυτή η αντιπροσωπεία της ΕΠΟΠ ανέπτυξε στον κ. Δήμαρχο τους σκοπούς του προγράμματος , τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και τις δράσεις που σχεδιάζονται. Με την ευκαιρία αυτή ετέθησαν διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων (δεδομένου ότι ο κ. Βρυώνης είναι και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης),της συγκέντρωσης των πλαστικών που χρησιμοποιύνται στις καλλιέργειες , της διαχείρισης των δασικών εκτάσεων, των παράκτιων οικοσυστηνμάτων και των υδάτινων πόρων και κυρίως της ενεργοποίησης και συμμετοχής των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής. Η αντιπροσωπεία της ΕΠΟΠ επέμεινε ιδίως στο θέμα της Ανακύκλωσης, που ήδη ξεκινά σε πολλούς Δήμους της Ηλείας και τόνισαν ότι με τη διαδικασία αυτή μπορεί η διαχείριση των απορριμμάτων να οδηγηθεί σε θετικά αποτελέσματα, αρκεί να υποστηριχθεί συστηματικά τόσο από τους Δήμους όσο και από τους πολίτες. Στο θέμα της Ανακύκλωσης ,όπως και στα υπόλοιπα, η ΕΠΟΠ θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των Δήμων.
Ο κ.Βρυώνης δήλωσε ότι εκτιμά και στηρίζει το έργο της ΕΠΟΠ και ζήτησε τη συμμετοχή της και τη συνεργασία της σε θέματα περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο οποίο τον τελευταίο καιρό δρομολογούνται εξελίξεις.
Οι συναντήσεις της ΕΠΟΠ με δημάρχους της περιοχής θα συνεχισθούν την ερχόμενη Δευτέρα στη Βάρδα με τον δήμαρχο Βουπρασίας.
(Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τη συνάντηση με τον δήμαρχο Βαρθολομιού)

Δεν υπάρχουν σχόλια: