26/2/08

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΠ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ


Η δεύτερη συνάντηση της ΕΠΟΠ με δημάρχους του κάμπου, στα πλαίσια του προγράμματος "Κυλλήνιος Κόλπος" που υλοποιεί αυτόν τον καιρό η οικολογική οργάνωση , πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 25/2 στο δημαρχείο της Βάρδας. Αντιπροσωπεία της ΕΠΟΠ είχε εκεί μακρά και εποικοδομητική συνάντηση με τον Δήμαρχο της Βουπρασίας κ. Αντώνη Σερέτη και τον αντιδήμαρχο κ.Γ. Μπαμπουσκάκη.
Η αντιπροσωπεία της ΕΠΟΠ ,αφού ανέπτυξε τους σκοπούς και τις δράσεις του προγράμματος που έχει αναλάβει, έθεσε στη δημοτική αρχή της Βουπρασίας ειδικότερα περιβαλλοντικά θέματα , όπως αυτά της διαχείρισης των απορριμμάτων με προτεραιότητα στην ανακύκλωση, της χρήσης πλαστικών στις αγροτικές καλλιέργειες και της ανάγκης συγκέντρωσής τους για ανακύκλωση, της ορθολογικής διαχείρισης του νερού στη γεωργία, της λειτουργίας βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων κλπ.
Επίσης έγινε ευρεία συζήτηση για το οικοσύστημα Κοτυχίου Στροφυλιάς στο οποίο η περιοχή της Βουπρασίας έχει δεσπόζουσα θέση.
Ο δήμαρχος Βουπρασίας άκουσε με προσοχή τις προτάσεις της ΕΠΟΠ και συμφώνησε ότι με τον διάλογο, τη συνεργασία και τις κοινές πρωτοβουλίες Δήμου και πολιτών μπορούν να βρουν τη λύση τους χρονίζοντα περιβαλλοντικά θέματα. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι πολύ σύντομα ξεκινά στον Δήμο Βουπρασίας πρόγραμμα Ανακύκλωσης αστικών απορριμμάτων.
Στο τέλος, και στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας αποφασίστηκε να οργανωθεί εντός του ερχόμενου μήνα στο δημαρχείο της Βάρδας εκδήλωση για το περιβάλλον με διοργανωτές την ΕΠΟΠ και τον Δήμο Βουπρασίας.
(Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τη συνάντηση στο δημαρχείο της Βάρδας με τον δήμαρχο Βουπρασίας κ.Α.Σερέτη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: