6/1/08

ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ...


Τον Ιούνιο του 2000 ο 23χρονος, τότε, ακτιβιστής-προστάτης των δασών Jeffrey Luers καταδικάστηκε σε ποινή 22 χρόνια και 8 μήνες για το κάψιμο τριών SUV's (τζιπ επί το ελληνικότερον), σε μια μάντρα αυτοκινήτων στο Όρεγκον των ΗΠΑ.
Ο Jeffrey Luers μαζί με τον Craig 'Critter' Marshall, που έλαβε μέρος στη πράξη αυτή και καταδικάστηκε σε ποινή 5 χρόνια, δήλωσαν ότι το κίνητρό τους ήταν να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και στο ρόλο που παίζουν τα SUV's στη διαδικασία αυτή. Ένας ειδικός πυροτεχνουργός επιβεβαίωσε ότι η πυρπόληση δεν απείλησε τη ζωή κάποιου. Τα αυτοκίνητα συνολικά έπαθαν βλάβες 40.000 δολ. επιδιορθώθηκαν και αργότερα πουλήθηκαν.
Η ποινή του Jeffrey Luers είναι σημαντικά μεγαλύτερη από ποινές που επιβάλονται στη πόλη του Όρεγκον σε δολοφόνους, απαγωγείς ή βιαστές.
Στις 8 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση μιας από τις έφέσεις που έχει ζητήσει η υπεράσπιση.
Για περισσότερα εδώ και εδώ.


... ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
(ή από το "φαινόμενο του θερμοκηπίου" στο "φωτιά στα μπατζάκια μας")


Γράφει ο Α. ΓΑΛΔΑΔΑΣ στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (από το άρθρο αυτό έμαθα για τον Jeffrey Luers):
"... Και εδώ αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω ότι την πιο ανατριχιαστική φράση μέσα στο 2007 την άκουσα σε σχέση με ένα θανατηφόρο δυστύχημα τον περασμένο Μάρτιο. Μια γυναίκα, μητέρα μάλιστα, οδηγώντας ένα πολυτελές αυτοκίνητο βγαίνοντας με τρομακτική ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούεται με το αυτοκίνητο ενός διερχόμενου ανύποπτου οδηγού με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του, τον βαρύτατο τραυματισμό της μικρής του κόρης και τον θάνατο τελικά και της ίδιας έπειτα από μερικές ημέρες. Ο σύζυγός της τότε ακούστηκε να λέει ότι «αν της είχα πάρει ένα 4Χ4 θα ζούσε τώρα», ενώ είναι φανερό ότι η σύγκρουση θα είχε ακόμη χειρότερες συνέπειες για την άλλη πλευρά.
Και πέρα από αυτά, ανατριχιαστικό βέβαια βρίσκω επίσης και το ότι στην Ελλάδα κάτι τέτοια δεν φαίνεται να απασχολούν ούτε τον πολύ κόσμο ούτε κάποιους οικολογούντες, έστω και λιγάκι. 'Η μήπως κάτι μου διαφεύγει;"
Όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: