3/9/07

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

Η Ελλάδα χρειάζεται τους Πράσινους στο Κοινοβούλιο για τον έλεγχο και τη διαφάνεια
30.08.2007
Οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (ΕΠΚ) δήλωσαν σήμερα ότι το καταστροφικό κύμα των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα σημαίνει ότι είναι τώρα πιο σημαντικό από ποτέ να εκλεγούν Πράσινοι βουλευτές στις εθνικές εκλογές της χώρας που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Σεπτεμβρίου. (Δείτε την ανακοίνωση του ΕΠΚ στα αγγλικά)


Η Ulrike Lunacek συν-εκπρόσωπος του ΕΠΚ είπε: "Οι πυρκαγιές που έχουν κοστίσει μέχρι τώρα τις ζωές τουλάχιστον 64 ανθρώπων είναι τόσο σοβαρές που η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο μια ανθρωπιστική και περιβαλλοντική καταστροφή μεγάλης κλίμακας. Δυστυχώς, η αντίδραση των αρχών ήταν ανεπαρκής και άσχημα οργανομένη και αυτό έχει προκαλέσει πολύ θυμό και δυσαρέσκεια στη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το EΠΚ έχει περάσει στο Ευρωκοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια αρκετά ψηφίσματα καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πολύ περισσότερο για να προστατεύσει το περιβάλλον του, συμπεριλαμβανομένων των δασών. Η παρούσα κρίση καθιστά τις επερχόμενες εκλογές ακόμα σημαντικότερες και επιδεικνύει σαφώς πόσο έντονα έχουν απογοητευθεί οι Ελληνες πολίτες, όχι μόνο από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΠAΣOK. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια εναλλακτική λύση στο δικομματισμό και για αυτό καλούμε τους Ελληνες να ψηφίσουν τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, μέλος του ΕΠΚ."

Ο συν-εκπρόσωπος του ΕΠΚ Philippe Lamberts συνέχισε: "Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχουν ένα ριζικό και φιλόδοξο μανιφέστο που εστιάζει στην ανατροπή του πολιτικού τοπίου της Ελλάδας, το οποίο μέχρι τώρα έχει χαρακτηριστεί από τις πελατειακές σχέσεις, την έλλειψη μακροπρόθεσμου προγραμματισμού και διαφάνειας. Εάν εκλεγούν στο Κοινοβούλιο, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ στοχεύουν να αλλάξουν αυτό το πολιτικό τοπίο προωθώντας την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική αλληλεγγύη και των εναλλακτικών, βιώσιμων οικονομικών πολιτικών καθώς επίσης και της διαφάνειας και του μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού ελέγχου των κυβερνητικών εξόδων και των δραστηριοτήτων. Μόνο τέτοιες πολιτικές μπορούν να εξασφαλίσουν ότι η περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας καθώς επίσης και οι φυσικοί πόροι θα προστατεύονται και οι πρόσφατες δασικές πυρκαγιές πρέπει να χρησιμεύσουν ως μια επείγουσα υπενθύμιση της ευαισθησίας του περιβάλλοντος της χώρας. Ελπίζουμε ότι οι Ελληνες πολίτες θα ψηφίσουν τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στις 16 Σεπτεμβρίου καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να απομακρυνθούν από ένα ξεπερασμένο τύπο πολιτικής που δεν εξυπηρετεί τους πολίτες, επιτρέποντας έτσι στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.οι

Δεν υπάρχουν σχόλια: