1/7/07

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ -
ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποφάσισαν στο εκλογικό τους συνέδριο ομόφωνα τη συμμετοχή τους στις βουλευτικές εκλογές
Με διαμαρτυρία που οργάνωσαν, επίσης, στο Σύνταγμα ζητούν αλλαγή πολιτικών για το περιβάλλον, προστασία των δασών, μέτρα για το παγκόσμιο κλίμα, βελτίωση της ζωής στις πόλεις

Επίσης, με τη συμβολική διαμαρτυρία που διοργανώσανε οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ το Σάββατο, 30 Ιουνίου, ώρα 12 και 5’ στην πλατεία Συντάγματος, ζητούν την αλλαγή πολιτικών που αφήνουν το περιβάλλον και τη ζωή μας εκτεθιμένα στην καταστροφή.

Μόλις συνήλθαμε από τον πρωτοφανή καύσωνα και τη συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ, ζούμε με τραγικό τρόπο την καταστροφή των δασών. Οι φωτιές που καίνει τα δάση της χώρας προκαλούν θλίψη γιατί χάνουμε τους πνεύμονες μας, ιδιαίτερα τώρα που τους χρειαζόμαστε ως άμυνα απέναντι στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Κι αγανάκτηση, για την ανεπάρκεια των σημερινών πολιτικών με τη δημιουργία εχθρικού για τα δάση κλίματος. Δεν είναι οι κατά καιρούς κυβερνήσεις αλλά και σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που αντιμετωπίζει στην πράξη τα δάση ως ... βάρος ή στην καλύτερη περίπτωση ως ευκαιρία για ανοικοδόμηση (προσπάθεια αλλαγής του άρθρου 24 του Συντάγματος, τροπολογία για αναστολή διώξεων για όσους καταπατούν ή θα καταπατήσουν δασικές εκτάσεις, νομιμοποίηση καταπατήσεων κι αυθαιρέτων);

Η καταστροφή κάθε δάσους είναι μεγάλη απώλεια. Η καταστροφή του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας με τον σημαντικό αριθμό ειδών φυτών και ζώων δίνει ένα ακόμα χτύπημα στην Αττική. Τα αποκαϊδια δυσκολεύουν ήδη την ανάσα μας, ιδιαίτερα όσων ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας από την μόνιμη ατμοσφαιρική ρύπανση και το τεράστιο στρες λόγω του πρόσφατου καύσωνα. Είχαμε εδώ και καιρό χάσει την ευεργητική επίδραση της θαλάσσιας αύρας. Η ζημιά ολοκληρώνεται! Τώρα χάνουμε σε σημαντικό βαθμό και την ευεργητική επίδραση του δάσους που συνέβαλε στη διαμόρφωση του άλλοτε μοναδικού, εύκρατου μικροκλίματος της Αττικής αλλά και απορροφούσε ένα ποσοστό των ρύπων. Χάσαμε σε μια μέρα έναν δασικό πλούτο σε όλη την Ελλάδα που χρειάστηκε χιλιάδες χρόνια για να διαμορφωθεί. Χάσαμε πνεύμονες ζωής, χάσαμε μια άμυνα απέναντι στη ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τώρα πρέπει να αφυπνηστούμε. Να βοηθήσουμε τη φύση να επανέλθει. Να προλάβουμε τις πλημμύρες που ακολουθούν σχεδόν πάντα την καταστροφή του δάσους. Να εμποδίσουμε να ξεφυτρώσουν αυθαίρετα. Να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση να σταματήσει να θυσιάζει το δάσος και το περιβάλλον προς όφελος του τσιμέντου. Τους βαρεθήκαμε. Ήρθε η ώρα του πολιτικού κόστους για όσους στηρίζουν ή ανέχονται την καταστροφή του περιβάλλοντος, όσους θυσιάζουν τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας για πελατειακές και μικροκομματικές εκυπηρετήσεις.


--------------------------------------------------------------------------------
Είμαστε πια στο 12 και 5’ σχετικά με το περιβάλλον. Η καταστροφή του περιβάλλοντος απειλεί πια την ίδια την επιβίωσή μας. Πρέπει να αλλάξουν πολλά στη ζωή μας αλλά και στις πολιτικές. Ήρθε η ώρα οι πολίτες να δείξουν ότι όσοι καταστρέφουν ή ανέχονται να καταστρέφεται η ίδια η βάση της ζωής μας θα έχουν τεράστιο πολιτικό και εκλογικό κόστος. Ίσως έτσι να πείσουμε ότι το δάσος, το νερό, η ατμόσφαιρα, η γη, οι ακτές μας αν και δεν ψηφίζουν, έχουν τους υπερασπιστές τους.

--------------------------------------------------------------------------------

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: