16/5/07

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΑ ΥΔΡΟΒΟΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑ οι αντιφάσες των τοπικών παραγόντων και οι εμμονές σε επικίνδυνες επιλογές


Θυμάστε τους στίχους που έγιναν τραγούδι "δεν έχουμε ποτάμια, δεν έχουμε πηγές, μονάχα λίγες στέρνες άδειες κι αυτές.."; Τώρα μάλιστα που δεν έχουμε και βροχές, το φαινόμενο της λειψυδρίας αρχίζει να γίνεται εφιάλτης στη σκέψη πολλών.
Αλλά στην αλαλούμ Ηλεία που ζούμε, άλλα ακούς τη μια μέρα και τα αντίθετα την άλλη. Ετσι μπορείς να διαβάσεις για συσκέψεις και εξαγγελία μέτρων για τη λειψυδρία και την επομένη να δεις ενθουσιώδεις δηλώσεις για γήπεδα γκολφ και τουριστικές κατοικίες, δηλαδή επενδύσεις κατεξοχήν υδροβόρες!
Στην Ελευθεροτυπία της 15/5 διαβάζουμε δηλώσεις του καθηγητή της Υδρολογίας και της Τεχνικής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Γ.Στουρνάρα:"Διανύουμε την πιό άνυδρη περίοδο της τελευταίας 50ετίας" τονίζει και καλεί την κυβέρνηση να επεξεργαστεί από τώρα μέτρα για τη διαχείριση του νερού. Δίνει μάλιστα έμφαση κυρίως σε δύο τομείς: τη γεωργία, όπου καταναλώνεται το 85% των ποσοτήτων νερού και υπάρχει σπατάλη λόγω των απαρχαιωμένων δικτύων, αλλά και τον τουρισμό".
Ας αφήσουν, λοιπόν, τα μεγαλεπήβολα και υδροβόρα αναπτυξιακά σχέδια οι τοπικοί παράγοντες και ας δουν την πραγματικότητα. Το μέλλον έχει πολλή ξηρασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: