8/5/07

ΒΟΗΘΕΙΑ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ...


Θυμάστε εκείνο το περίφημο των Αμερικάνων " Ερχονται οι Ρώσοι...". Τώρα έχουμε την παραλλαγή του, εδώ στην Ηλεία"Βοήθεια έρχονται οι Αχαιοί", φωνάζουν οι καρεκλοκένταυροι της Νομαρχίας "και μας τα παίρνουν όλα. Αεροδρόμιο, φράγμα, νερό, ακόμη και τα Σαμαρέϊκα (παιδιά της Σαμαρίνας...) το προορίζουν για τουριστικό φιλέτο!..". Αχόρταγοι αυτοί οι Αχαιοί και μαθημένοι στα φιλέτα.Τρώνε, τρώνε και σε μας δίνουν τα ψίχουλα, ίσως τίποτε παλιοσίδερα από το Ανόβερο, κανά τμήμα ΤΕΙ και τελειώσαμε...
Την υστερία πυροδοτεί και μερίδα του Τύπου. Κυρίως του ημερήσιου. Οταν δεν σφάζονται μεταξύ τους (για το πάπλωμα ο καυγάς)τα βάζουν με την Πάτρα.
Εδώ όπως ξέρετε οι καρεκλοκένταυροι της Νομαρχίας τα έχουν λύσει όλα τα προβλήματα. Ελα όμως που η Αχαϊα...Εκεί σταματάει ο σιδηρόδρομος, εκεί, στον Αραξο θα γίνει το αεροδρόμιο και το δασαρχείο Πατρών με τον κακό τον προηγούμενο τον περιφεριεάρχη έβαλε χέρι στα Σαμαρέϊκα. Μίλησε για αναδάσωση, λες και εκεί υπήρχε ποτέ δάσος!
Μετά ξεχνάμε την Αλέκα που τα νομιμοποίησε όλα; Τους έβαλε ηλεκτρικό, έγιναν δρόμοι.. Αλλά οι πονηροί Αχαιοί εκεί. Ανοιξαν άλλους δρόμους στη Λάμια, αγνοώντας την Ραμσάρ, για να μας προσαρτήσουν στο Μετόχι..Να μας κάνουν υποτελείς στην Πάτρα.
Αλλά ας είναι καλά ο κύριος καθηγητής που βλέπει τα φαντάσματα που πλανώνται πάνω από τη Στροφυλιά, που ξεσκεπάζει τις δύο Ελλάδες, και το εθνικό κτηματολόγιο που έβαλε τάξη στην αναρχία των συνόρων. Τα Σαμαρέϊκα ανήλουν στην Ηλεία. Η Ηλεία ανήκει στην Ηλεία. Η Νομαρχία επίσης. Οι βουλευτές της, οι εφημερίδες της, τα δάση της και τα νερά της. Δεν μπορεί κανείς να μας τα πάρει!
Αυτό το χώμα είναι δικό μας και δικό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: