9/3/15

Φωλιές για τα Κιρκινέζια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών

Φωλιές για το Κιρκινέζι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών

1ο Δημοτικό Σχολείο ΛεχαινώνΜε πρωτοβουλία του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου- Στροφυλιάς έγινε η πρόταση για την τοποθέτηση  στη βόρεια πλευρά του σχολείου μας φωλιών για το κιρκινέζι.Το κιρκινέζι (Falco naumanni), ένα γεράκι που μοιάζει πολύ με το βραχοκιρκίνεζο (Falco tinnunculus), το κοινότερο γεράκι στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συμπεριλαμβάνεται στα παγκόσμια απειλούμενα είδη. Ένα από τα λίγα μέρη που βρίσκονται είναι και η περιοχή της βορειοδυτικής Ηλείας. (Περισσότερα μπορεί να διαβάσει κανείς εδώ ) Έτσι με μεγάλη μας χαρά και δεχτήκαμε να γίνει η τοποθέτησή τους.Ένα
βασικό πρόβλημασήμερα στη χώρα μας είναι η μείωση των ασφαλών θέσεων αναπαραγωγής. Τα παλιά πληθόκτιστα σπίτια και οι αποθήκες γκρεμίζονται. Τα κεραμίδια αντικαθίστανται από πλάκες ή σκεπές νέας μορφής που δεν αφήνουν καμμιά τρύπα, ενώ κανείς δεν σκέφτεται να αφήσει γείσο για το φώλιασμα χελιδονιών, περιστεριών και κιρκινεζιών.Το σχολείο μας επειδή διαθέτει κεραμοσκεπή είναι ένας ακόμα λόγος για την καταλληλότητα για να τις φιλοξενήσει. Έτσι σήμερα 9/3/2015 μας επισκέφθηκαν οι υπεύθυνοι του πάρκου με το συνεργείο της ΔΕΗ και τοποθετήθηκαν δύο φωλιές.
 Το κιρκινέζι είναι η σημαία μας για τη διατήρηση του περιβάλλοντος στις αγροτικές εκτάσεις. Ελπίζουμε σύντομα να μας επισκεφθούν και να γεννήσουν.
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ: Φωλιές για τα Κιρκινέζια έχουν τποθετηθεί άλλες δύο φορές σε δημόσια κτίρια και σπίτια των Λεχαινών, την πρώτη με πρωτοβουλία της ΕΠΟΠ και τη δεύτερη στα πλαίσια του προγράμματος LIFE .).
1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών


1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών

Δεν υπάρχουν σχόλια: