12/11/13

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ- ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ





Πηγή

ilialive.gr

Με το πρώτο φως της ημέρας έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας στην χωματερή των Λιμνών, με διμοιρίες ΜΑΤ από την Πάτρα αποκλείστηκε ο κεντρικός δρόμος Αλφειούσας Μακρισίων σε μεγάλη απόσταση και δεν επιτρέπεται η διέλευση σε κανέναν.

Νεότερη ενημέρωση 08:52

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει πέντε με έξη προσαγωγές ατόμων και η αστυνομία παραμένει με ισχυρή δύναμη στο σημείο προκειμένου να διατηρήσει ανεμπόδιστη την διέλευση των απορριμματοφόρων.

Νεότερη ενημέρωση 15:45 Αποχώρησαν πριν από λίγα λεπτά τα ΜΑΤ από τις «Λίμνες».
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να καθοριστεί και η στάση των κατοίκων των γύρω περιοχών.

Δήλωση για το θέμα έκανε ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος.
Η ευθύνη για την υγεία και τη ζωή των πολιτών βρίσκεται πάνω από πολιτικές, πολιτικά κόμματα και πολιτικά κόστη. Αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια διαλόγου και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι παρών, άρχισε κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων με τη συνδρομή αστυνομικής δύναμης.
Αυτή την κρίσιμη για τον τόπο ώρα, που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν ένα μόνιμο αδιέξοδο, πραγματικά καταστροφικό για την κοινωνική ζωή και την κοινωνική συνοχή, καλώ όλους τους παράγοντες της δημόσιας ζωής –τα πολιτικά κόμματα, τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς συλλόγους, τις οικολογικές οργανώσεις, τις παραγωγικές τάξεις, τα σωματεία και τους συνδικαλιστικούς φορείς– και κυρίως τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της περιοχής, να συμμετάσχουμε όλοι σ’ έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο με στόχο την άρση του αδιεξόδου, την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα και ειρήνη της κοινωνικής ζωής.
Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Δυστυχώς ο κ.Παρασκευόπουλος δεν απέφυγε την τύχη των περισσοτέρων συναδέλφων του ανά την Ηλεία και την Ελλάδα γενικότερα.Εγκλωβίστηκε κι αυτός σε μια πολιτική αδιεξόδου (αλλεπάλληλες προσωρινές λύσεις και μεταθέσεις των χωματερών σε άλλες περιοχές)  σχετικά με το ευαίσθητο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και είναι καταδικασμένος να υποστεί τα επίχειρα των επιλογών του. Ενα θέμα που ταλαιπωρεί την Ηλεία επί δεκαεττίες και αντιμετωπίζεται με απίστευτη υποκρισια εκ μέρους των εντεταλμένων για την επίλυσή του παραγοντων (κυβερνήσεων, βουλευτών, νομαρχών και δημάρχων) , δεν λύνεται ούτε με τα ΜΑΤ ούτε με πλειοδοσίες λαϊκισμού. Απαιτεί ειλικρινή διάλογο, ανοιχτά χαρτιά, ενημέρωση και, κυρίως,  κοινωνική συμμετοχή και συναίνεση. Οι λύσεις είναι γνωστές και τεκμηριωμένες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: