3/6/13

ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΙΟΥ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΟΥ ΑΠΟ ΛΥΜΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ




Οπως κατήγγειλαν κάτοικοι των οικισμών Αγίου Γεωργίου και Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, το τελευταίο διάστημα στο "λαγκάδι του Βροντού" της περιοχής παρατηρείται έντονο φαινόμενο ρύπανσης από λύματα άγνωστης προέλευσης. Οι ίδιοι κάτοικοι πιθανολογούν ότι προέρχονται από στάβλους.
Το  δυσάρεστο αυτό γεγονός οι ίδιοι οι κάτοικοι το ανέφεραν στις αρμόδιες αστυνομικές και διοικητικές αρχές  μαζί με φωτογραφίες που τράβηξαν οι ίδιοι (μερικές δημοσιεύουμε εδώ) και ζήτησαν  να το διερευνήσουν και να εντοπίσουν τις αιτίες που το προκαλούν.
Οι κάτοικοι ,αγρότες στην πλειοψηφία τους, είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι γιατί πέραν των άλλων, χρησιμοποιούν τα νερά του λαγκαδιού για το πότισμα των καλλιεργειών τους.
Το λαγκάδι αυτό ξεκινά από τις πηγές του Βροντού πίσω από το άλλοτε μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, μέσα σε ένα μοναδικό (άλλοτε) φυσικό τοπικό τοπίο , σήμερα αγρίως λεηλατημένο και καταπατημένο, ενώνεται με τη Μανοπούλα που εκβάλλει στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου.
Στις δικαιολογημένες εκκλήσεις των κατοίκων, η 'Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον", δηλώνει όπως πάντα τη συμπαράστασή της και θα περιμένει την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: