10/9/12

Πύργος: Γιγαντώθηκε το Κοινωνικό Φροντιστήριο με 42 καθηγητές


koinoniko


Πηγή

ilialive.gr
Θα μπορούσε να είναι ένα πολυδύναμο σχολείο, ένα λύκειο μεγαλύτερο και από αυτά που σήμερα υπάρχουν την πόλη. Η δύναμη της κοινωνικής αλληλεγγύης φαίνεται ξεκάθαρα στις
διαστάσεις που λαμβάνει το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Αν πριν από μια εβδομάδα ο αριθμός των 27 εθελοντών καθηγητών φάνταζε εντυπωσιακός, σήμερα ο αριθμός των 42, δεν χωρά χαρακτηρισμούς.

Την ώρα που η Κυβέρνηση και η τρόικα χτυπούν αλύπητα τους φτωχούς και τους αδύνατους της χώρας, η κοινωνία αντιδρά ειρηνικά στέλνοντας το μήνυμα.

Ένα μήνυμα που αντιλαμβάνονται πρωτίστως οι γονείς που έχουν να αντιμετωπίσουν την αγωνία για το μέλλον το παιδιών τους, την αβεβαιότητα για την πορεία της Παιδείας στη χώρα, που δεν ξέρουν από πού να περικόψουν για να πληρώσουν τις δαπάνες αυτές.

Όπως γράφει στο Facebook μία εκ των δύο υπαλλήλων του Δήμου Πύργου που υποδέχονται τις αιτήσεις εγγραφής στο κοινωνικό φροντιστήριο, μεταφέρει εκ μέρους των γονέων τα συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές εκπαιδευτικούς, τον θαυμασμό τους για την πρωτοβουλία κ την προσφορά των εκπαιδευτικών και την ην ανακούφιση που βλέπω καθημερινά στο πρόσωπο των γονέων.

Με 42 εθελοντές καθηγητές το Κοινωνικό Φροντιστήριο που με την αρωγή του Δήμου Πύργου θα στεγαστεί στο 2ο Λύκειο, καλύπτονται όλες οι τάξεις του Λυκείου και όχι μόνο όπως αρχικά είχε αναφερθεί της Γ’ τάξης και του ΕΠΑΛ.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο Δημαρχείο Πύργου και στο τηλέφωνο 2621362415, στις κυρίες Γιώτα Παπαχριστοπούλου Γιώτα και Ράλλη Αφροδίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: