17/1/12

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΤΥΧΙ;

Χρόνια τώρα διάφοροι επιχειρηματικοί κύκλοι προσπαθούν να ανατρέψουν τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις διεθνείς συμβάσεις περί προστατευομένων περιοχών για να προχωρήσουν μέσα σ΄αυτές σε ίδρυση ξενοδοχείων, γηπέδων γκολφ και λοιπων τουριστικών εγκαταστάσεων. Ανάμεσα στις περιοχές αυτές είναι το οικοσύστημα Κοτυχίου-Στροφυλιάς που ως γνωστον έχει κηρυχθεί Εθνικό Πάρκο με ζώνες προστασίας (Α,Β,Γ) που ορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση.
Σήμερα όπως πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα οι γνωστοί επιχειρηματικοί κύκλοι συνεπικουρούμενοι από κυβερνητικά στελέχη και άλλους παράγοντες και με πρόσχημα την πάση θυσία δημιουργία επενδύσεων λόγω της οικονομικής κρίσης, προσπαθόύν να αλώσουν την περιοχή του οικοσυστήματος με τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων κλπ.
Η ΕΠΟΠ έχει από καιρό εκφράσει τη ρητή αντίθεσή της σε τέτοιες απόπειρες και σ΄αυτήν  επιμένει. Το οικοσύστημα είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένο (καταπατήσεις, ρύπανση κλπ) και η ανατροπή των προστατευτικών ρυθμίσεων της ΚΥΑ και της εν γένει νομοθεσίας, θα ανοίξει το δρόμο για την άμεση και πλήρη κατάρρευσή του.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://mnodaros.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: