23/9/11


«Οικολογική Δυτική Ελλάδα» & Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον
«Αγουλινίτσα: Λίμνη και πάλι ή υποβάθμιση»
Εκδήλωση στο Επιτάλιο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Με τίτλο «Αγουλινίτσα: Αποκατάσταση ή οριστικό τέλος;» ο συνδυασμός «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» και η Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ) διοργανώνουν εκδήλωση την προσεχή Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου που θα «φιλοξενηθεί» στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Επιταλίου (στις 7 μ.μ.).
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές. «Σαράντα χρόνια μετά την τελευταία μεγάλη αποξήρανση στην Ελλάδα φτάνουμε στην τελική απόφαση: αξιοποιούμε τη σύγχρονη εμπειρία για να ξαναχτίσουμε ένα υγιές περιβάλλον ή σφραγίζουμε οριστικά το φέρετρο;».
Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι ο Πέτρος Κακούρος δασολόγος από το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), ο περιφερειακός σύμβουλος της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας» Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο δασολόγος-επιστημονικός υπεύθυνος του WWF Ελλάς και καθηγητής εφαρμογών τεχνολογίας περιβάλλοντος και οικολογίας του ΤΕΙ Ιονίων ΝήσωνΚώστας Ποϊραζίδης καθώς και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟΠ Διονύσης Κράγκαρης.
Στην εκδήλωση προσκαλούνται όλοι οι πολίτες και ιδιαιτέρως οι κάτοικοι του Επιταλίου που γειτνίαζε με την (αποξηραμένη) λίμνη Αγουλινίτσας για την οποία θα ακουστούν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Και κυρίως θα ακουστούν προτάσεις για το. μέλλον της από τους ομιλητές, ενώ θα γίνουν και παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων. Μετά την λήξη των ομιλιών θα ακολουθήσει διάλογος με τους παρευρεθέντες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: