19/8/11



ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Ο ΑΛΦΕΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Η ΕΠΟΠ έχει επανειλημμένα ασχοληθεί με το θέμα των σκουπιδιών στην Ηλεία, έχει καταθέσει τις προτάσεις της και έχει καταδικάσει την ολιγωρία των αρμόδιων αρχών να προχωρήσουν σε σοβαρές αποφάσεις.
 Δυστυχώς το πρόβλημα των σκουπιδιών  όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά αντιθέτως παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις  στις οποίες τώρα κανοναρχούν ανενδοίαστα οι  «μαφίες των σκουπιδιών» που λυμαίνονται τον χώρο .Εκεί φτάσαμε λοιπόν και όχι τυχαία
Ο Αλφειός είναι μια οδυνηρή ιστορία καταπάτησης ,λεηλασίας και ρύπανσης ενός αρχαίου ποταμού συνδεμένου άρρηκτα όχι μόνο με το τοπικό  φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον,  αλλά και την ιστορία και τον παγκόσμιο πολιτισμό
Και δεν είναι μόνο ο Αλφειός, είναι όλα τα (όσα απέμειναν) ποτάμια,  οι λίμνες, τα δάση, τα λαγκάδια, οι προστατευόμενες περιοχές ακόμη.
Η ασυδοσία  και η παρανομία όμως έχουν ονοματεπώνυμο. Και όσοι τις καλύπτουν για να ξεφορτωθούν τα σκουπίδια που παράγουν και τις αναλογούσες ευθύνες τους (υπουργοί, περιφερειάρχες, νομάρχες , δήμαρχοι, αλλά και οι πολίτες που  δεν εξεγείρονται και δεν συμμετέχουν)  χρεώνονται  αναπόφευκτα την συστηματική υπονόμευση και  καταστροφή αυτού του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: