12/12/10



ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ,ΤΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Το Κάστρο είναι ένα όμορφο χωριό, με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και το φράγκικο κάστρο να δεσπόζει στην κορυφή του. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην πρωτοπορία του τουριστικού ενδιαφέροντος λόγω των γειτονικών λουτρών και της μοναδικής παραλίας του που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η περιοχή διαθέτει επίσης χιλιάδες ελαιόδενδρα που δίνουν στους κατοίκους ικανό εισόδημα από την παραγωγή εξαιρετικού ελαιόλαδου. Επόμενο εκ τούτου είναι να λειτουργούν στο χωριό και ελαιοτριβεία.
Τα ελαιοτριβεία όμως εκτός από το εκλεκτό λάδι ,παραάγουν και τοξικά λύματα που σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει να υφίστανται την κατάλληλη επεξεργασία και όχι να αποβάλλονται ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον.
Δυστυχώς όμως ορισμένοι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων δεν φαίνεται να σεβονται αυτούς τους κανονισμούς και ρίχνουν τα λύματα των ελειοτριβείων τους ανεπεξέργαστα σε ρέματα και παραλίες.
Τυχαία ,σε μια απογευματινή περιπλάνησή μας στις γύρω από το χωριό περιοχές, ανακαλύψαμε ένα θλιβερό φαινόμενο:σε μια ρεματιά, πολύ κοντά στο παλιό υδραγωγείο του χωριού, υπάρχει μια μεγάλη λίμνη λυμάτων ελαιοτριβείων στην οποία κάποιοι ασυνείδητοι επιχειρηματίες ρίχνουν με βυτία τα υγρά απόβλητα των ελειοτριβείων τους.
Αραγε το γνωρίζει αυτό η δημοτική αρχή;
Το γνωρίζει η αστυνομία;
Το γνωρίζει το τμήμα περιβάλλοντος της Νομαρχίας;
Είναι σωστό να δυσφημείται μια περιοχή με τεράστιο τουριστικό ενδιαφέρον από κάποιους ασυνείδητους;
Αναρτήθηκε από ΔΡΟΣΕΛΗ στις 6:21 π.μ. 0 σχόλια
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Κοινή χρήση στο Facebook Μοιραστείτε το στο Google Buzz
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: