14/6/10

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ

Οι Πολίτες Εν Δράσει, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, η Πρόταση, Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής, η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς, διοργανώνουν οικοεξόρμηση - δράση την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στο δάσος της Στροφυλιάς.

Η δράση, καθαρισμός συγκεκριμένης περιοχής του δάσους της Στροφυλιάς που προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar, θα συνδυαστεί με ενημέρωση από τους υπεύθυνους του κέντρου πληροφόρησης για τις αξίες αλλά και τα προβλήματα της περιοχής, με πεζοπορία – βιωματική προσέγγιση του δάσους και ελεύθερο πρόγραμμα για μπάνιο πικ-νικ κλπ.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
10.15 Αναχώρηση από πλ. Γεωργίου Α΄ ( εμπορικό κέντρο Κόλλα )
11.15 Παρουσίαση από τα στελέχη του Κέντρου Πληροφόρησης Στροφυλιάς στοιχείων για την προστατευόμενη περιοχή και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.
12.15 Δράση στην προστατευόμενη από τη σύμβαση Ramsar περιοχή ( καθαριότητα )
14.15 Ελεύθερο πρόγραμμα / μπάνιο - πικνίκ στο δάσος ή σε αναψυκτήριο της περιοχής
19.00 Επιστροφή στην πλ. Γεωργίου Α΄ ( εμπορικός σύλλογος )
Στη δράση μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί συμβάλλοντας με τις δυνατότητές του στην προστασία του πολύτιμου αυτού οικοσυστήματος της περιοχής μας.
Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο και συμβολική συμμετοχή. Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: