19/4/10ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΦΙΚΤΗ 
ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Το σενάριο για έναν Δήμο των 7 στον κάμπο ήταν θνησιγενές και εκ γενετής καταδικασμένο. Η Συμπολιτεία και εν συνεχεία ο Σύνδεσμος των 7 ήταν ένα σχήμα φιλολογικών συζητήσεων περισσότερο παρά δοκιμασμένων αυτοδιοικητικών δράσεων, αφού και οι κυβερνήσεις δεν βοηθούσαν και οι δήμαρχοι αναλώνονταν σε θεωρητικές συζητήσεις.. Ακόμη και η συμμετοχή στο σχήμα αυτό ενός ιστορικού Δήμου , όπως η Γαστούνη , ήταν ένα καινοφανές στοιχείο, που παρέπεμπε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και όχι στα σύγχρονα δεδομένα (παλιά συμβούλια περιοχής και γεωγραφικές ενότητες). Μόνο που η Γαστούνη, χάνοντας την περιοχή της Αρχαίας Ηλιδας από την Αμαλιάδα στον Καποδίσρτια αναζήτησε και βρήκε συμμάχους για να αντιμετωπίσει τη νέα εν όψει Καλλικράτη επίθεση της Αμαλιάδας και ήδη τα κατάφερε περίφημα..


Το ότι το σχήμα των 7 ήταν καταδικασμένο σε ναυάγιο ,φάνηκε από την εξαρχής διαφοροποίηση της Βουπρασίας και την εν συνεχεία πρόταση των βουλευτών για 2 Δήμους με επίκεντρα τα δύο άκρα του σχήματος (Βουπρασία και Γαστούνη) αλλά και τη χαλαρή αντίδραση της τελευταίας που έδειχνε καλυμμένη από την πρόταση. Η συνέχεια δόθηκε στο Υπουργείο όπου ο υφυπουργός ζήτησε από τους 6 όνομα και έδρα. Συμφωνία υπήρξε μόνο στο όνομα (Κυλλήνη), ενώ για την έδρα η Γαστούνη είχε 3 ψήφους (Γαστούνη, Βαρθολομιό, Τραγανό) , τα Λεχαινά 2 (Λεχαινά, Κυλλήνη) και η Ανδραβίδα 1, την δική της.


Με όσα έγιναν και ελέχθησαν αυτές τις τελευταίες ημέρες από διάφορες πλευρές, δεν διαφαίνονται πιθανότητες συναίνεσης και συνεργασίας. Οπότε η μόνη ρεαλιστική και εφικτή λύση είναι να δημιουργηθούν 3 Δήμοι (αντί των 2 πρότειναν οι βουλευτές), και συγκεκριμένα 1/Δήμος Γαστούνης, Βαρθολομιού και ενδεχομένως Τραγανού (θα κρίνει το ίδιο) ,2/Λεχαινών, Ανδραβίδας , Κυλλήνης και ενδεχομένως Τραγανού και 3/ Βουπρασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: