12/12/09

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ;

Απο Σεπτέμβριο έως Ιούνιο όλοι οι δήμοι της πεδινής Ηλείας (από Αμαλιάδα έως Λεχαινά) υδρεύονται από τις πηγές Κακοταρίου. Τους υπόλοιπους μήνες υδρεύονται από γεωτρήσεις τα νερά των οποίων είναι επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα, που τα καθιστούν ακατάλληλα και με πόσιμα.
Τις τελευταίες ημέρες μαθαίνουμε ότι το δίκτυο του Κακοταρίου δεν λειτουργεί λόγω βλάβης του αγωγού στην περιοχή της Εφύρας και οι δήμοι του Συνδέσμου Πηνειού υδρεύονται από τις γνωστές γεωτρήσεις τους.
Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι ουδείς Δήμος της περιοχής ενημέρωσε τους κατοίκους,που έχουν την εντύπωση ότι καταναλώνουν το πόσιμο νερό του Κακοταρίου!
Φαίνεται ότι οι κύριοι δήμαρχοι θεωρούν το θέμα υποδεέστερο της προσωπικής τους προβολής για την οποία φροντίζουν καθημερινά μέσω των τοπικών ΜΜΕ. Γιατί να νιαστούν για την υγεία των συμπολιτών τους; Αλλωστε η κατανάλωση εμφιαλωμένων νερών σε οικίες και καταστήματα είναι καθιερωμένη από χρόνια, αλλά υπάρχουν και οι ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις που τώρα με την οικονομική κρίση δεν έχουν αυτή την δυνατότητα.
Γιατί λοιπόν δεν ενημερώνουν τους πολίτες , όπως άλλωστε έχουν νόμιμη υποχρέωση;

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΡΥΣΕΣ

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι υποχρέωση κάθε οργανωμένης πόλης να το παρέχει καθαρό στους δημότες της.
Εμείς προτείνουμε να τοποθετηθούν σε κάθε οικισμό 2-3 δημοτικές βρύσες οι οποίες εφοδιασμένες με τα κατάλληλα φίλτρα ,που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία, θα προσφέρουν απόλυτα καθαρό στους πολίτες και ιδιαίτερα σε εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν εμφιαλωμένα!
Είναι το ελάχιστο που οεφείλουν να πράξουν οι Δήμοι μέχρις ότου λυθεί οριστικά το πρόβλημα υδροδότησής του με πόσιμο νερό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.