22/12/09

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ"

Εντονες αντιδράσεις φορέων και πολιτών των Λεχαινών έχει προκαλέσει το βιβλίο που εξέδωσε προσφάτως ο Δήμος Λεχαινών με τίτλο "Ο Δήμος Μυρτουντίων και τα Λεχαινά" και συγγραφέα τον πρώην δήμαρχο Γαστούνης Κώστα Λούρμπα.
Χθες 21/12 έγινε η πρώτη συνάντηση φορέων και πολιτών και όλοι αποδοκίμασαν το περιεχόμενο του βιβλίου και ιδίως αυτό που αναφέρεται στην ιστορία της πόλης, ως ανιστόρητο, μεροληπτικό και διχαστικό,γεμάτο απαράδεκτες ανακρίβειες μερικές από τις οποίες προκαλούν ιλαρότητα.
Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις ώστε να αποσυρθεί το απαράδεκτο αυτό βιβλίο, στο τέλος δε συντάχθηκε το παρακάτω κείμενο για συλλογή υπογραφών. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο ,εκπρόσωποι φορέων και δημότες του Δήμου Λεχαινών, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το βιβλίο «Ο Δήμος Μυρτουντίων και τα Λεχαινά» με συγγραφέα τον Κώστα Λούρμπα και εκδότη τον Δήμο Λεχαινών και συγκεκριμένα για το πλήθος ανακριβειών, διαστρεβλώσεων, παραποιήσεων και μεροληπτικών τοποθετήσεων απέναντι σε πρόσωπα και γεγονότα, που περιέχει.
Ασφαλώς είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζει εντύπως τις απόψεις του. Δεν πιστεύαμε όμως ποτέ ότι ένα τέτοιο πόνημα θα μπορούσε να αποτελέσει έκδοση ενός Δήμου, όταν μάλιστα αναφέρεται στην ιστορία του. Και τώρα καταλαβαίνουμε το «απαγορευτικό» που είχε θέσει ο κ. δήμαρχος στην κυκλοφορία του εν λόγω βιβλίου πριν από την ολοκλήρωση της πανηγυρικής παρουσίασής του . Κάτι θα διαισθανόταν φαίνεται για αντιδράσεις που θα μπορούσε να προκαλέσει το περιεχόμενο των σελίδων του βιβλίου από 142-184. Και φρόντισε επιμελέστατα να μη γίνει γνωστό πριν αποχωρήσουν οι πολιτικοί -παρουσιαστές του βιβλίου (κύριοι Νίκος Κωνσταντόπουλος και Γ. Ζαφειρόπουλος). Γιατί τι θα μπορούσαν να απαντήσουν σε ενδεχόμενες ερωτήσεις πολιτών ,αν αυτοί ήξεραν το περιεχόμενό τους;
Δυστυχώς τους παγίδευσε και αυτούς ο κ. δήμαρχος.
Ας το χαίρεται λοιπόν το νέο επίτευγμά του , ως «πνευματικός και αυτοδιοικητικός» (sic) άνθρωπος, όπως τον αποκαλεί ο συγγραφέας του βιβλίου, πρώην συνάδελφός του και άξιος εκφραστής των ιδεοληψιών μιας συγκεκριμένης , αλλά μειοψηφικής κοινωνικής τάσης, που επιμένει να ζει τον 21ο αιώνα με εμφυλιοπολεμικές ψυχώσεις ,ιστορικές στρεβλώσεις και σκόπιμα επιλεκτικές αναφορές.

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποσύρει αυτό το βιβλίο που αλλοιώνει την ιστορία και υποβαθμίζει την πολιτιστική και κοινωνική παρουσία των Λεχαινών και να καταλογίσει τη σχετική δαπάνη στους εμπνευστές και εκδότες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: