19/6/08

Οδός Σπηλιοπούλου στα Λεχαινά- Αυτός ο δρόμος ΔΕΝ είναι για νταλίκες!



Στην Ελλάδα της φαιδράς πορτοκαλέας και της άναρχης ανάπτυξης όλα είναι δυνατά. Οπως να περνάνε απ΄αυτόν τον στενό κεντρικό δρόμο των Λεχαινών τεράστιες νταλίκες με συρόμενα.
Μιλάμε για την οδό Διον.Σπηλιοπούλου, κάθετη στην κεντρική οδό Πολυτεχνείου, πενήντα μόλις μέτρα από το δημαρχείο της πόλης,στην οποία βρίσκεται το συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου και δεκάδες κατοικίες και καταστήματα, ιδιωτικά και δημόσια. Η οδός αυτή καταλήγει στο Κοιμητήριο, απέναντι από το οποίο έχει εγκατασταθεί εδώ και χρόνια μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές μονάδες αγροτικών προϊόντων της Ελλάδας. Μάλιστα της Ελλάδας, ορθά διαβάσατε. Τους καλοκαιρινούς ιδίως μήνες, προς και από τη μονάδα αυτή πηγαινοέρχονται δεκάδες νταλίκες διεθνών μεταφορών ,καθημερινώς, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Θα αναρωτηθείτε βέβαια ως ευρωπαίοι και νομοταγείς πολίτες μιας δημοκρατικής και συντεταγμένης Πολιτείας: Ποιοί έδωσαν άδεια λειτουργίας σ΄αυτήν την τεράστια εξαγωγική επιχείρηση σ΄αυτό το σημείο που δεν έχει άμεση πρόσβαση στο εθνικό οδικό δίκτυο;
Τί κάνει όλα αυτά τα χρόνια η Τροχαία και η Δ/νση Συγκοινωνιών;
Τί κάνει Ο Δήμος βλέποντας αυτή τη δραματική υποβάθμιση της πόλης;
Τι κάνει και η κερδοφόρα εξαγωγική επιχείρηση στα πλαίσια της περίφημης κοινωνικής της ευθύνης;
Επειδή έχουμε ανακινήσει το θλιβερό αυτό θέμα από τριετίας, γνωρίζουμε ότι οι αρμόδιοι θα μας πουν διάφορες δικαιολογίες, όπως π.χ. ότι φροντίζουν για τη διάνοιξη της κλειστής διάβασης του ΟΣΕ στη θέση Κουτσογιαννέϊκα κλπ.
Εμείς όμως θα επιμένουμε σταθερά, ότι αυτή η κατάσταση αποτελεί ντροπή και πρόκληση για την πόλη και τους πολίτες της, ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται αδιακρίτως και ότι όλοι αυτοί οι παραπάνω που αναφέρουμε είναι υπολογοι και έκθετοι για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των Λεχαινών και της ποιότητας ζωής των πολιτών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: