10/4/08

ΔΕΝ ΕΙΔΑ,ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ... "Οι φράουλες της ντροπής" μια ακόμη μελανιά στο πρόσωπο της Ηλείας...


Τα δημοσιεύματα του Τύπου (Ελευθεροτυπία, Ελεύθερος Τύπος) αποκάλυψαν ακόμη μια φορά ένα "κοινό μυστικό": Τις άθλιες συνθήκες εργασίας και διαμονής για χιλιάδες εποχικούς αλλοδαπούς εργάτες στην περιοχή της Βουπρασίας. "Οι φράουλες της ντροπής" έγιναν εξώφυλλα και πρωτοσελιδα σε εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας, αφού ως γνωστόν ο τοπικός Τύπος αποφεύγει κάτι τέτοιες κακοτοπιές.
ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ φυσικά ούτε είδαν ,ούτε άκουσαν ,ούτε ήξεραν! Περίμεναν ,ως συνήθως ,στα γραφεία τους κάποια επώνυμη καταγγελία ή κάποιο κυβερνητικό τηλέφωνο για να κινηθούν.
Κινητοποιήθηκαν ,λοιπόν, άπαντες.Το τοπικό αστυνομικό τμήμα, κατέφθασαν και οι "Ράμπο" του υπουργείου Εργασίας, έγιναν έλεγχοι, συλλήψεις, μηνύσεις ασφαλώς.
Η φράουλα ,ως γνωστόν, είναι ένα ευπαθές και ευαίσθητο προϊόν και αρκετοί (μεγαλοαγρότες, έμποροι και μεγαλοεξαγωγείς) θησαυρίζουν εξ αυτού. Αν όλοι αυτοί είχαν βέβαια την ίδια ευαισθησία με το προϊόν που διαχειρίζονται και στη μεταχείριση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν, οι φράουλες της Μανολάδας δεν θα είχαν αυτή τη στυφή γεύση για όσους ξέρουν όταν τις τρώνε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: