2/4/08

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΑ "ΦΡΑΟΥΛΟΧΩΡΑΦΑ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


Άθλιες συνθήκες διαβίωσης και εκμετάλλευση αλλοδαπών εργατών στην Ηλεία
Στη Βουλή έφτασε χθες το μεσημέρι το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του περιοδικού «ΕΨΙΛΟΝ» της «Κ.Ε.» για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και την πρωτοφανή εκμετάλλευση χιλιάδων αλλοδαπών εργατών στα «φραουλοχώραφα» της Νέας Μανωλάδας Ηλείας.


Στο θέμα παρενέβη και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ):

«Πρόκειται για μια άθλια κατάσταση που διαιωνίζεται στην περιοχή και δυστυχώς οι αρμόδιες αρχές, παρά τα δημοσιεύματα του παρελθόντος, δεν έκαναν το παραμικρό γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Η υπόθεση της Μανωλάδας είναι μια υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και οι ευθύνες της Αστυνομίας γι’ αυτό είναι μεγάλες. Κάποιοι συγκαλύπτουν και στο όνομα της δήθεν οικονομικής ανάπτυξης καταπιέζουν και εκμεταλλεύονται αυτούς τους ανθρώπους. Η Δικαιοσύνη στην περιοχή θα έπρεπε να είχε ήδη επιληφθεί του θέματος. Δυστυχώς, τίποτα δεν έγινε και σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτή η εκμετάλλευση παράγει χρήμα. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν μια αρνητική θέση απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Θα συμπεριλάβουμε την υπόθεση σε όλες τις εκθέσεις μας και θα αποδείξουμε ότι η υπόθεση έχει σχέση με την εμπορία των ανθρώπων», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Δημητράς.

Περισσότερα:

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112

Δεν υπάρχουν σχόλια: