28/2/08

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΠΟΠ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ



Στα γραφεία της ΕΠΟΠ πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων της πόλης.
Παρέστησαν εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, Συλλόγων Γονέων και δημοτικοί σύμβουλοι και συζήτησαν με μέλη της ΕΠΟΠ για περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής και για δυνατότητες συνεργασίας και κοινών πρωτοβουλιών.
Το βασικό θέμα της συνάντησης ήταν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων από την ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι εγκατεστημένες στο κέντρο της πόλης, θέμα για το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο Λεχαινών έχει κινήσει διαδικασίες απομάκρυνσής τους προ διετίας ύστερα από πρωτοβουλία της ΕΠΟΠ και πολιτών.
Για το θέμα αυτό συμφωνήθηκε να γίνει παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής, ενώ για το θέμα συνολικά της ακτινοβολίας από διάφορες πηγές (Υποσταθμός της ΔΕΗ στο Συνοικισμό, Ραντάρ Αεροδρομίου, Κεραίες κινητής τηλεφωνία, ασύρματα δίκτυα κλπ) να οργανωθεί στο προσεχές διάστημα ημερίδα με συμμετοχή ειδικών επιστημόνων για την έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής.
Όπως είναι εξάλλου γνωστό οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων των Λεχαινών άπέρριψαν προσφάτως την πρόταση για εγκατάσταση ασυρμάτου δικτύου για «γρήγορο ιντερνετ» στα σχολεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: