10/12/07

ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ για τα επόμενα τουλάχιστον 5 χρόνια σε όλη την επικράτεια ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Οι πρόσφατες πυρκαγιές ήταν καταστροφικές όχι μόνο για τη χλωρίδα αλλά και για την άγρια πανίδα της χώρας μας. Οι επιπτώσεις είναι σοβαρές για όλη την επικράτεια και επηρεάζουν ολόκληρη την οικολογική αλυσίδα καθώς θηλαστικά και πουλιά αναζητούν καταφύγιο σε γειτονικές περιοχές. Η διατάραξη του οικοσυστήματος αυξάνεται δραματικά με τη συνέχιση του κυνηγιού καθώς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιτρέπει τη συνέχιση του κυνηγιού με μόνη εξαίρεση στις καμένες περιοχές ως επί το πλείστον. Οι πρόσφατες ρυθμιστικές διατάξεις για το κυνήγι δεν λαμβάνουν υπόψη το μέγεθος της καταστροφής και τη μείωση των βιοτόπων. Το αρμόδιο Υπουργείο δεν ασχολείται ούτε με τον έλεγχο για την εφαρμογή των διατάξεων. Η πολιτεία δίνει το δικαίωμα στους κυνηγούς να αποφασίζουν εκείνοι για την ισορροπία της φύσης, λες και η φύση αδυνατεί να υπάρχει και να διαθέτει ισορροπία δίχως τη δική τους παρουσία.Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ μαζί με 150 φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν την απαγόρευση του κυνηγιού για τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια σε όλη την επικράτεια. Σε αυτό το διάστημα υπάρχει ανάγκη να προστατευθούν και να αυξηθούν οι υπάρχοντες Εθνικοί Δρυμοί και υγροβιότοποι, να ιδρυθούν νέοι καθώς και να ιδρυθούν αμιγές και συγκοινωνούντες περιοχές ελεύθερες από το κυνήγι, που να επικοινωνούν όλες με τον κύριο ορεινό κορμό της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Πίνδου καθώς και την οροσειρά της συνοριακής ζώνης της Βόρειας Ελλάδας. Επίσης, ζητούν: να απαγορευθεί το κυνήγι οριστικά από τα μεταναστευτικά περάσματα των αποδημητικών πουλιών τα οποία περάσματα πρέπει να αποτελέσουν άμεση μέριμνα προστασίας από την πολιτεία, να ψηφιστεί ένας νέος και σύγχρονος νόμος για το κυνήγι που να δέχεται την οικολογική διάσταση του θέματος και να κατοχυρώνει το δικαίωμα όλων των πολιτών να χαρούν τα πλάσματα της φύσης, τη χλωρίδα και την πανίδα, νιώθοντας ασφάλεια και ηρεμία.Η συγκεκριμένη πρόταση δόθηκε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό. Περισσότερα από 13.000 άτομα έχουν ήδη υπογράψει την πρόταση στο site

http://www.petitiononline.com/isoniso/petition.html ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.Η Εκτελεστική Γραμματεία

Για περισσότερες πληροφορίες:

Όλγα Κήκου, olgakikou@yahoo.com

1 σχόλιο:

Ian είπε...

Παιδια συγχαρητήρια για το ιστολόγιο σας και σας ευχομαι ακομα μεγαλυτερη απηχηση στις αχανεις εκτασεις του διαδικτυου. Ειμαι κι εγω ενας νεος blogger (alitario.blogspot.com) και ηθελα απλα να σας πω πως στηριζω την πρωτοβουλια σας για παυση του κυνηγιου. Νομιζω πως ειδκα στην Ελλαδα η φυση εχει ξεπερασει προ πολλου τις αντοχες της και απλα το ζητουμενο ειναι να περισωσουμε κατι απο το λογαριασμο που οι νεες γενιες θα κληθουν να πληρωσουν για χαρη των παλαιοτερων.
Ομως που να βρεθουν ευηκοα ωτα στη σημερινη Ελλαδα... Ισως να εχετε προσεξει την εμετικη εκπομπη ορισμενων "κυνηγων" καθε Σαββατο πρωι (5-6) απο ενα μεγαλο αθλητικο ραδιοφωνικο σταθμο, όπου οι συμμετεχοντες μας διηγουνται αυταρεσκα, αλαζονικα και ισως ανευθυνα τα κυνηγετικα τους κατορθωματα που στην ουσια ειναι εγκληματα κατα της φυσης, αφου στην ουσια οι κυριοι αυτοι προσπαθουν να επιδειχθουν μεσω του αριθμου των θηραματων τους. Ατομα που δεν εχουν αδεια για να κυνηγουν, που κηνυγουν ανεξελεγκτα οποια περιοδο του χρονου θελουν, σε οποιο μερος θελουν και εχουν το θρασος να διηγουνται σε πανελλαδικο δικτυο τα κατορθωματα τους.
Πραγματικα ευχομαι ο αγωνας σας να εχει το επιθυμητο αποτελεσμα, προκειμενου να μπορεσουμε να απολαμβανουμε και στο μελλον μερικες απο τις ομορφιες της ελληνικης χλωριδας και πανιδας.
Καλη συνεχεια!