28/10/07

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥΣ ΚΟΤΥΧΙΟΥ-ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ



Εγκρίθηκε σχετικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας
σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου- Στροφυλιάς




Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στην προστατευόμενη περιοχή των υγροτόπων Κοτυχίου- Στροφυλιάς πρόκειται να υλοποιηθεί από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του βιοτόπου. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 25.000 Ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Εκπαίδευση και αρχική επαγγελματική κατάρτιση) και αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις αξίες των υγροτοπικών οικοσυστημάτων.

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος μέλη της Ορνιθολογικής Εταιρίας θα ξεναγούν μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιφέρειας τόσο στο κέντρο πληροφόρησης που βρίσκεται στο Λάπα Αχαΐας όσο και στο πεδίο προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα στοιχεία του οικοσυστήματος και να συνειδητοποιήσουν την αξία τους.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει να υλοποιείται από την 1η Νοεμβρίου και όσα σχολεία ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Αναστάσιο Δημαλέξη στο τηλέφωνο 210 8227937.

Ο φορέας Διαχείρισης μετά την επικείμενη στελέχωσή του με επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό πρόκειται να υλοποιήσει και άλλα παρόμοια προγράμματα ανάδειξης του βιοτόπου και οικοτουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: