13/9/07


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Οργάνωση Νομού Ηλείας
Δελτίο Τύπου 12/09/2007

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ 2650 ΣΤΡ. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό Τύπο ότι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) παραχωρεί στον Δήμο Ζαχάρως παραλιακή έκταση 2650 περίπου στρεμμάτων για τη δημιουργία και εκμετάλλευση τουριστικών και συναφών επιχειρήσεων.! Σύμφωνα με δημοσιευθείσες δηλώσεις του δημάρχου Ζαχάρως «..η προσπάθεια για το συγκεκριμένο έργο είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά λόγω διαφόρων άλλων δυσκολιών που αντιμετωπίζαμε δεν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα…». Προφανώς ο κ. δήμαρχος θα εννοεί ότι η παραλιακή αυτή ζώνη ,που εκτείνεται από τη Ζαχάρω ως το Γιαννιτσοχώρι, εντάσσεται σε ζώνη Natura και είναι προστατευόμενη!
Δυστυχώς πάνω στους νωπούς ακόμη τάφους των δεκάδων θυμάτων της Ζαχάρως και τα αποκαϊδια της τεράστιας οικολογικής καταστροφής, η Κυβέρνηση και η ΚΕΔ επιχειρούν αφενός μεν να ψηφοθηρήσουν ανενδοίαστα, αφετέρου δε να ανοίξουν την πόρτα για την εισβολή των πολυεθνικών , των κερδοσκόπων του τουρισμού και των καταπατητών που από καιρό έχουν βάλει στο μάτι τα παραλιακά φιλέτα της Ζαχάρως.
Πολύ φοβούμαστε ότι εν ονόματι της περίφημης «ανασυγκρότησης» της περιοχής από την καταστροφική φωτιά, επιχειρούνται νέα και ίσως μεγαλύτερα εγκλήματα οικολογικής και κοινωνικής υποβάθμισης.
Η Κυβέρνηση και η ΚΕΔ οφείλουν να δώσουν αμέσως εξηγήσεις και να τοποθετηθούν υπεύθυνα στο θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης της πυρόπληκτης περιοχής σε σχέση με την αποκατάσταση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα παρακολουθούν από κοντά το θέμα και θα ενημερώνουν αναλυτικά την κοινή γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: